Több mint 82 ezren látták a székesfehérvári Vörösmarty Színház idei előadásait
Dátum: 2017. június 6., kedd, 15:22

82 707 ember látta a székesfehérvári Vörösmarty Színház 2016/17-es évadának előadásait - mondta a teátrum igazgatója a pénteki évadzáró társulati ülésen.

Szikora János közölte, hogy összesen 84 766 jegyet adhattak volna el az előadásokra, vagyis 97 százalék feletti látogatottságuk volt.

Az elmúlt évadban 371 előadást tartottak, ebből 145-öt a nagyszínpadon, 96-ot a Pelikán kamaraszínházban, 86-ot a Kozák András Stúdióban, 22-22-öt pedig a színház kávézójában és vidéki fellépéseken.

Az igazgató rendhagyónak nevezte az évadzárót, mert nem csak az évadot, hanem egy ötéves periódust is lezárnak. Emlékeztetett arra, hogy újabb öt évre bizalmat kapott a színházvezetés.

Szikora János azt hangsúlyozta, hogy igyekeztek a jó gazda gondosságával eljárni az elmúlt öt évben, és ezt a jövőben is szeretnék folytatni.

Rámutatott, hogy "a sors különös kegye folytán olyan fantasztikus mennyiségű tehetség jött össze Székesfehérváron, ami 3-4 színháznak bőven elegendő volna". "Ez a színház nem egyféle, hanem sokféle, vagyis sokféleségében gazdag teátrum" - fogalmazott.

Az igazgató bejelentette, hogy a társulatból Törőcsik Franciska távozik.

Az évadzáró végén elismeréseket adtak át. A Vörösmarty-gyűrűt idén a társulat döntése alapján Tóth Ildikó és Kádas József kapta. A munkatársak szavazatai alapján a színház legjobb dolgozója Rácz Mária, míg a színházvezetés döntése értelmében az évad színésze Derzsi János lett.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
 
Baja: 1950. A bácskai városban szereplő Rodolfo és Latabár Kálmán kisétál reggel a piacra. Gusztálják a szép gyümölcsöt, zöldséget, baromfit, végül megállnak egy termetes asszonyság standja előtt. A néni háztáji tojást árul.
Aforizmák
„Aki az érvelést nem tudja támadni, az érvelőt támadja."
Paul Valéry
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ