Csaknem háromszáz előadást tartott az évadban a Pesti Magyar Színház
Dátum: 2017. június 10., szombat, 21:09

A 2016/2017-es évadban 282 saját és 50 vendégelőadásnak adott helyet a Pesti Magyar Színház, amely két év alatt megduplázta a jegybevételeit.

A teátrum MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a 2015-ös évad 227 saját előadásához képest a 2016/2017-es évadban 282 előadást tartott. Míg a 2015/2016-os évadban 62 előadás volt akadálymentesített látás- és hallássérültek számára, úgy a 2016/2017-es évadban 89 előadás, ebből 7 alkalommal pedig egyszerre jelnyelvi tolmácsolás és audionarráció is jelen volt az előadáson.

2015. október és 2017. május között több mint 150 előadás valósult meg látás- és hallássérültek számára akadálymentesítve, ezzel a Pesti Magyar Színház jóval az országos átlag fölött teljesített - olvasható a szerdai évadzáróról szóló közleményben.

A jegyeladások tekintetében is emelkedés volt tapasztalható: a két évvel ezelőtti 56 ezres nézőszám több mint 102 ezerre emelkedett, a látogatottság pedig 67,8 százalékról 84,93 százalékra. A jegybevétel két éve alatt megduplázódott anélkül, hogy a Magyar Színház jegyárat emelt volna; 117,5 millióról csaknem 233,2 millióra nőtt.

A Pesti Magyar Színház a 2016/2017-os évadot 332 előadással zárja, és saját előadások nézőszáma az előző évadokhoz képest még tovább növekedett.

A következő évadra tervezett bemutatók között szerepel a Queen együttes slágereit megszólaltató We will rock you és a Holnap tali sorozat musicalváltozata ugyanúgy, mint a drámairodalom klasszikusai, a Rómeó és Júlia és az Ármány és szerelem, de az igaz történeten alapuló Naptárlányok is, amely elmeséli, miért vállal néhány tisztes korú hölgy erotikus fotózást egy fontos közös ügyért.

A társulati ülésen átadták a színház hagyományos díjait is. A Farkas-Ratkó-vándorgyűrűt Szatmári Attila kapta, a legjobb női főszereplőnek járó Főnix díjat Benkő Nóra, a legjobb férfi főszereplőét Pavletits Béla vehette át. Az igazgatóság döntése alapján a Főnix-különdíjat Balázs András műszaki vezető kapta.

A társulat köszöntötte Tóth Évát a 40 éves színművészi jubileuma alkalmából, Suskovits Péter fővilágosítót a 30. jubileuma alkalmából. A társulattól Tóth Sándor színművész búcsúzott, de a játszott szerepeit a továbbiakban is megtartja.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A híres amerikai írónő, Dorothy Parker nyilatkozta egyszer: – Szeretem a martinit, de legfeljebb kettő pohárral.
 
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
Aforizmák
„ Szép keze van, csakugyan... De képzelje el, milyen csúnya volna ugyanez lábnak!"
Karinthy Frigyes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ