Nemzetközi fesztivál a Bárkában
Dátum: 2006. november 2., csütörtök, 15:20
Az I. Bárka Fesztiválon Nagy József Jel Színházát, a lett Új Rigai Színház két előadását, a lengyel Boguslawski Színházat, valamint a Bárka és a Maladype Színház egy-egy előadását láthatja a közönség hétfőtől Budapesen.

A november 13-ig tartó programban az elõadásokhoz kapcsolódóan kiállítások, filmvetítések és szakmai beszélgetések is szerepelnek - mondta Alföldi Róbert, a Bárka Színház igazgatója csütörtökön, az eseményrõl tartott fõvárosi sajtótájékoztatón.

Hangsúlyozta, hogy a fesztivál fontos hagyomány a Bárkán, de a mostani különbözik az eddigiektõl. Minden szempontból kompromisszumok nélküli, inkább rövidebb, de tömör, minõségi rendezvény, amelyre csak megkérdõjelezhetetlen alkotókat hívtak meg, és olyan elõadásokat, amelyekrõl ma a világban beszélnek - tette hozzá.

Az igazgató kiemelte, hogy terveik szerint évrõl évre egyre nagyobb költségvetésbõl, egyre több fontos elõadást hívnak majd meg. Megfogalmazása szerint a fesztivál ugyanarról szól, mint a Bárka Színház következõ pár éve: valamiféle nyitottságról, sokféleségrõl, olyan alkotói szabadságról, ami azt jelenti, hogy nem kell kötõdni semmilyen divatos megközelítéshez.

Bérczes László, a színház művészeti vezetõje elmondta: a fesztivál a Maladype Színház Akropolisz című elõadásával kezdõdik, a közönség másnap beszélgethet az alkotókkal. A harmadik és negyedik napon az Új Rigai Színház Szonya, és A jég címû elõadásait mutatják be. November 10-ét a Jel Színházzal tölthetik a nézõk: vetítés, koncert és beszélgetés is szerepel a mûsoron. A program része az Éden című elõadás, valamint a Boguslawski Színház Woyzeck-bemutatója is. A fesztivált a Bárka Színház elõadása, a Tim Carroll által rendezett Hamlet zárja.

(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
 
Jászai Mari vidéken vendégszerepelt. A partnere csapnivalóan gyenge színész volt. Jászai a próbán küzdött vele, tanította, magyarázott neki – eredménytelenül.
Aforizmák
„ A tapasztalat fésű, amit akkor kap meg az ember, amikor már kihullott a haja."
Kínai közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ