BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Kosztolányi Dezső szerelmeiről készül színdarab Szegeden
Dátum: 2017. július 7., péntek, 10:15

Hajnali részegség címmel Kosztolányi Dezső, Harmos Ilona és Radákovich Mária szerelmi háromszögéről láthat színdarabot augusztus elején a közönség a szegedi REÖK Szabadtéri Színpadon.

A Szegedi Szabadtéri Játékok a Reök-palotában tavaly ősszel indította el hatalmas népszerűségnek örvendő öREÖK szerelmek - Így szerettek ők sorozatát. A Nyáry Krisztián "szerelmes könyveiből" készült felolvasó színházi produkciókat Réczei Tamás állította színpadra - közölte Fábián Barbara, a fesztivál sajtóreferense.

A sorozat folytatódik, augusztus elejére Kosztolányi Dezső életének utolsó szakaszáról és annak szerelmi bonyodalmairól készül színdarab. Az író élete végén némaságra kényszerült, gégerákot kapott. Fennmaradtak azonban azok a beszélgetőcédulák, amelyek segítségével kommunikált feleségével és a kórtermébe fel-felszökő szerelmével, szeretőjével is.

A produkciót a fesztivál ideiglenes játszóhelyén, a Szeged Táncegyüttes Kálvária sugárúti székhelyén kialakított REÖK Szabadtéri Színpadon mutatják be három estén.

A történet szerepeit közkedvelt színészek alakítják. Kosztolányit a sokaknak leginkább karakteres szinkronhangjáról ismerős Kőszegi Ákosra bízta a rendező, aki már Adyvá is alakult az Így szerettek ők sorozatban. Kosztolányinét Gubík Ági alakítja, Radákovich Mária alakját Fodor Annamária formálja meg. A darabban Karinthy Frigyes is felbukkan - Koltai Róbert játssza majd, akinek ez lesz az első színházi bemutatója Szegeden.

Az előadásban Kosztolányi Dezső szerelmének időskori énje is megszólal, méghozzá egy videofelvételen keresztül, visszaemlékezésként. Az idős Radákovich Máriát alakító 70 év feletti nő személye szereplőválogatáson dől el hétfőn délután a Reök-palotában.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
 
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
Aforizmák
„Játssz, mert ha nem játszol, megöregszel, és ha megöregszel, meghalsz."
Kínai közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ