Vidor Fesztivál - 18 előadás versenyez a színházi programban
Dátum: 2017. július 15., szombat, 14:28

Kilenc nagyszínpadi és kilenc kamaraszínpadi előadást láthat a közönség az augusztus 25. és szeptember 2. között megrendezendő Vidor Fesztivál színházi versenyprogramjában Nyíregyházán.

Kirják Róbert, a szervező Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a fesztivál ebben az évben is igyekszik a magyarországi vígjátéktermés legjavát bemutatni a közönségnek. Az előadások válogatását már a tavalyi fesztivál után elkezdték, az idei seregszemlére valamennyi, Magyarországon működő színház és színtársulat ajánlhatott két-két, a fesztivál profiljába illő produkciót.

Minden fesztiválnapon két előadást tartanak. A nagyszínpadon a Bartók Kamaraszínház Háy János Rák Jóska, dán királyfi című tragikomédiáját, a Nemzeti Színház Szergej Medvegyev Fodrásznő című művét, a Vígszínház Woody Allen Szentivánéji szexkomédiáját, a Vörösmarty Színház Háy János A Herner Ferike faterja című darabját, a Játékszín Ray Cooney és John Chapman Kölcsönlakását, a József Attila Színház Giulio Scarnacci és Renzo Terebusia Kaviár és lencse című komédiáját, az Orlai Produkciós Iroda Dés Mihálytól a Pesti barokkot, a Budaörsi Latinovics Színház pedig Alfonso Paso Hazudj inkább, kedvesem! című vígjátékát mutatja be, míg a Jászai Mari Színház-Népház, a Nézőművészeti Kft., a Szkéné Színház és a Vádli Alkalmi Színházi Társulás közös produkciójában Székely Csaba Kutyaharapás című darabját láthatja a közönség.

A Krúdy Kamarában Szabó Borbála Szülői értekezlet című darabját a Füge Produkció, Olt Tamás és Vaszkó Bence Rejtő Jenő élete és művei alapján írt komédiáját, a Szájon lőtt tigrist a Nemzeti Színház, Lionel Goldstein Halpern és Johnson című vígjátékát a budapesti Gólem Színház, Dunai Ferenc A nadrág című komédiáját a Karinthy Színház, Romain Gary Salamon király szorong című darabját pedig a Rózsavölgyi Szalon Arts&Café mutatja be. Az Orlai Produkciós Iroda Billy van Zandt és Jane Milmore Bocs, félrement! című művével érkezik, Vinnai András Fear the Szaknévsor! című "rémtörténetét a szolgáltatói szektorból" a Dumaszínház adja elő, Ivan Viripajev Illúziók című színművét a székesfehérvári Vörösmarty Színház hozza el Nyíregyházára a Rózsavölgyi Szalon Arts&Caféval közösen, amely a zárónapon Neil Labute Valami csaj(ok) című művét is bemutatja.

A hattagú Vidor-zsűri elnöke Benedek Miklós Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész lesz, négy ítész a nézők közül kerül ki, a színészeket pedig Széles Zita, a Móricz Zsigmond Színház művésze képviseli.

Az igazgató megjegyezte, hogy a színház bérletesei július 15-től online, július 17-től pedig a színház jegyirodájában is megvehetik belépőiket, július 24-től pedig bárki megvásárolhatja a fesztivál színházi előadásaira szóló jegyeket.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
 
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
Aforizmák
„Nem az a dolgunk, hogy kitaláljunk magunknak egy sorsot, hanem az, hogy megtaláljuk a sajátunkat, s azt teljességgel és töretlenül éljük végig."
Hermann Hesse
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ