Kiosztották a 27. Thealter színházi fesztivál díjait Szegeden
Dátum: 2017. július 30., vasárnap, 12:40

Kiosztották a 27. THEALTER nemzetközi színházi fesztivál elismeréseit Szegeden, a legnépszerűbb előadás közönségdíját Pintér Béla és Társulata nyerte el a Szívszakadtig című produkcióval - tájékoztatta a szervező MASZK Egyesület szombaton az MTI-t.

A kritikusok Horváth Csaba Bartók Béla zenéjére készített koreográfiáját, a Forte Társulattal színpadra állított Concerto / 5. vonósnégyes című előadást ítélték a legjobbnak.

A fesztivál megosztott junior díját Widder Kristóf, illetve a szentesi Horváth Mihály Gimnázium irodalmi-drámai tagozatának végzett hallgatói nyerték el. A fiatal koreográfust Stravinsky Tavaszi áldozat című művének színpadra állításáért díjazták, a diákok az elismerést a Szüfrazsisztek című előadás létrehozásáért kapták az elismerést, a darab rendezője Csapiné Matos Ibolya drámapedagógus volt.

A Thealter nemzetközi színházi fesztiválon kilenc nap alatt, kilenc helyszínen négy ország harminc alkotócsoportja mutatkozott be. Az Európai Fesztivál Szövetség EFFE-minősítését második alkalommal elnyerő művészeti fesztivál fontos missziója, hogy minél többek számára tegye elérhetővé a programokat: idén is több mint ötven eseményt kínáltak, a színházi előadások mellett ingyenes szabadtéri és szakmai programokkal és koncertekkel várták az érdeklődőket.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kiplingtől, a világhírű angol írótól egy táraságban megkérdezték, hogy szerinte kik kormányozzák a világot: a férfiak vagy a nők?
 
Voltaire-t egy vita hevében ellenfele idiótának nevezete. Voltaire derűsen nézett rá, és így szólt:
Aforizmák
„Számomra a titkok a lelki élet nagy gyűjtőmedrei, a titkok, amiket az ember magában hordoz, a szeretet, az üdvösség..."
Fellini
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ