Öt bemutatóval készül az új évadra a debreceni Vojtina Bábszínház
Dátum: 2017. agusztus 23., szerda, 19:52

Öt bemutatóval készül az új évadra a debreceni Vojtina Bábszínház - közölte Asbóth Anikó igazgató-művészeti vezető a színház szerdai évadnyitó társulati ülésén.

A direktor elmondta: az évad első bemutatója szeptember 23-án Schneider Jankó rendezésében az Arany János műve alapján készült Jóga ördöge című darab lesz. Dió Zoltán rendezi a Mágyika avagy az ördögök könyve, Kovács Géza pedig a Madarak voltunk című előadást. Két népmese feldolgozása is az évad repertoárjára kerül: Láposi Terka rendezésében a Virágot lépő lányt láthatják majd, Kolozsi Angéla pedig a Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack című darabot viszi színre.

Asbóth Anikó hangsúlyozta: a szombathelyi Mesebolt Bábszínház vendégjátékában láthatják majd a nézők a Lila fecske című darabot.

A Vojtina Bábszínház műsorán marad az új évadban is a Szerencsés János avagy az ördög három aranyhajszála, a Tessék engem megmenteni!, az Őztestvérek, a Sárig kicsi kígyó és a Mátyás, a furfangos című előadás. A bábszínház augusztus 27-én, vasárnap tartja szezonnyitó családi rendezvényét. A Nagytemplom mögötti Emlékkertben az érdeklődők többek között játékos ízelítőt kaphatnak az évad kínálatából és megismerkedhetnek a bábkészítés fortélyaival is.

Asbóth Anikó hozzátette, hogy nagyszabású programsorozattal készül a színház a nemzetközi hírű avantgárd képzőművész, a Debrecenben született, majd Párizsban élt Blattner Géza halálának ötvenedik évfordulójára. Az elismert bábos életútját, munkásságát interaktív kiállításon mutatják be a Modemben. Blattner Géza emléke előtt konferenciákkal, előadásokkal, művészetpedagógiai programokkal is tisztelegnek majd.

Asbóth Anikó elmondta: azzal, hogy a kormánydöntés értelmében a közelmúltban Debrecen kiemelt turisztikai régió lett, egy régi tervük is megvalósulhat. Az önkormányzat fejlesztései között ugyanis helyet kapott a Vitéz László Bábmúzeum kialakítása, amelyet a színház feletti két lakás megvásárlásával, átépítésével mintegy 150 millió forintból hoznak majd létre.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kiplingtől, a világhírű angol írótól egy táraságban megkérdezték, hogy szerinte kik kormányozzák a világot: a férfiak vagy a nők?
 
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
Aforizmák
„ Semmitől sem félek annyira, mint a félelemtől."
Montaigne
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ