Öt bemutatót tervez a 2017/2018-as évadban a Békéscsabai Napsugár Bábszínház
Dátum: 2017. agusztus 30., szerda, 7:53

Öt bemutatót tervez a 2017/2018-as évadban a Békéscsabai Napsugár Bábszínház, a teátrum emellett megszervezi az V. Bábos Drámaíró Versenyt és a XVII. Nemzetközi Bábfesztivált is.

Varga Anna, a bábszínház művészeti menedzsere hétfőn az MTI-nek elmondta, az első premier október 7-én lesz, Lifsic és Kincsarova Titokzatos jóbarát című meséjét viszik színre.

Novemberben két bérletes bemutatóra is készülnek. A DirAct Arttal közösen dolgozzák fel Fekete Ádámnak a gyerekek beilleszkedési zavaraival, a gyásszal és a felelősség kérdésével foglalkozó Kamrapocok című meséjét, amelyet a nagyobb gyerekeknek szánnak. Négyéves kortól ajánlják a Napkeletre nézzetek! című betlehemes játékot, amelyet november 27-én mutatnak be.

Február végén Béres László rendezi Petőfi Sándor A helység kalapácsa című műve alapján készült eposzparódiát. "Az embernagyságú bábokkal tervezett zenés előadás a vásári komédiák hangulatát idézi majd" - mondta Varga Anna.

Áprilisban a zalaegerszegi Griff Bábszínházzal közösen mutatják be a Lenka és Palkó című, a barátságról és az elfogadásról szóló mesedarabot.

A Pöttöm Színház részeként kifejezetten bölcsődés, kis- és középső csoportos gyerekeknek szánják a Gyuszi, az Afrika és a Csíkos Csoda című meséket. Az előadások sajátossága, hogy mindössze 25 percesek, szöveg nélküli zenés játékra, mondókákra, ritmusjátékokra épülnek, amelyeket 25 perc játék követ a bábokkal, kellékekkel és hangszerekkel - közölte a művészeti menedzser.

Kiemelt feladat lesz az V. Bábos Drámaíró Verseny megszervezése március 22. és 25. között, amikor három író egyetlen éjszaka alatt ír három egyfelvonásos bábdrámát, amelyet aztán három rendező három csoporttal három nap alatt visz színre.

Június 21. és 24. között a XVII. Nemzetközi Bábfesztivált rendezik meg, amelyre Magyarország és a külföldi országok "legjobb előadásait hozzák el, megmutatva a bábjátszás sokszínűségét" - mondta Varga Anna.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Amikor a náci csapatok megszállták Magyarországot, számos más művésszel együtt Salamon Bélát is elfogták, és elhurcolták a Svábhegyre, a magyar Gestapóhoz.
 
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
Aforizmák
„ Kevés olyan bosszantó és elviselhetetlen dolog van a világon, mint másnak a jó példája. "
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ