Családi fesztivállal nyitja az évadot a 25 éves Kolibri Színház
Dátum: 2017. agusztus 30., szerda, 8:01

Méhes Csaba nemzetközi hírű pantomimművész és a bolognai La Baracca gyermekszínház is vendégszerepel a jubileumi évadát ünneplő Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház évadnyitó fesztiválján, amelyet idén is szeptember első szombatján rendeznek meg Budapesten, a Jókai téren.

Az egész napos, ingyenes fesztiválon idén is a báb- és utcai előadóművészet legkiválóbb magyar és külföldi képviselői várják a közönséget - közölte a színház kedden az MTI-vel.

A váltott színpadokon zajló rendezvényre az ország minden tájáról érkeznek produkciók; fellép például a pécsi MárkusZínház, a miskolci Csodamalom Bábszínház, a Majorka Színház, az Aranyszamár Bábszínház, a szlovákiai Árgyélus Színház Écsi Gyöngyi mesemondóval, valamint Méhes Csaba előadóművész is.

A magyar társulatok mellett bemutatkozik a Small Size nemzetközi együttműködésben résztvevő La Baracca - Testoni Ragazzi olasz partnerszínház is, a házigazda Kolibri Színház a Mi újság? című premier előtti előadással készül.

Az előadások között a Kolibri Harsona Quartet játszik, a színház bejáratánál pedig a hagyományokhoz híven a Vitéz László bábjáték automata fogadja a gyerekeket.

A fesztivált a színház megalakulása óta Vitéz László világhírű megelevenítője, Kemény Henrik köré szervezik, aki egyben a fesztivál alapítója és a társulat egyik alapító tagja volt. A Kemény Henrik által megteremtett vásári bábjátékos hagyomány ezúttal a győri Vaskakas Bábszínház és a kaposvári BábSzínTér produkcióiban elevenedik meg.

A programokhoz kapcsolódva idén is átadják a Kemény Henrik alapította Michel Indali-díjat, amelyet minden évben a műfaj egy-egy kiemelkedő képviselőjének adományoznak.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Baja: 1950. A bácskai városban szereplő Rodolfo és Latabár Kálmán kisétál reggel a piacra. Gusztálják a szép gyümölcsöt, zöldséget, baromfit, végül megállnak egy termetes asszonyság standja előtt. A néni háztáji tojást árul.
Aforizmák
„ Addig káromkodjunk, amíg lehet, mert az égben már tilos lesz."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ