A Baltazár Színház is fellép a színházak éjszakáján
Dátum: 2017. szeptember 15., péntek, 9:19

A Baltazár Színház is fellép a színházak éjszakáján szombaton Budapesten, a III. kerületi Baltazár Házban, ahol többek között Szép Ernő-jelenetekkel, kuplékkal várják a közönséget délutántól.

Hivatása a színészet, de meseterapeuta és drámapedagógus is Kecskés Karina színművész, aki a fogyatékossággal élő embereknek alapított színházban is játszik - hangzott el az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Kecskés Karina elmondta: több mint tíz éve dolgozik és játszik a Baltazár Színházzal, az országon belül és kívül is járnak fesztiválokra, több előadásban szerepel és beszédet tanít a társulatban. Mint mondta, sokat tanult tőlük, meghatározó az életében ez a találkozás. Hozzátette: a szombati színházak éjszakáján a Baltazár Színházban délután 15 órakor kezdődnek a programok, Darvas Ferenc zongorázik, Müller Péter Sziámival és Varga Klárival énekelnek a Zsófia utcában, az aquincumi HÉV-megálló közelében lévő Baltazár Házban.

Az 1998 januárjában alakult Baltazár Színház Magyarországon az egyedüli hivatásos színtársulat, amely értelmi sérült színészekből áll. A társulatot működtető Baltazár Színház Alapítvány úttörő feladatot lát el azzal, hogy a fogyatékosságot háttérbe szorító és a művészi sorsot előtérbe helyező látásmóddal rendelkezik.

Kecskés Karina elmondta: meseterápiával is foglalkozik, négy éve látogatnak el Gyimesbe évente, hogy 20 mélyszegénységben élő gyereket egy hétig vendégül lássanak, meséljenek nekik.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Yehudi Menuhin hegedűművész nemcsak játékáról, hanem roppant szorgalmáról is híres. Naponta nyolc órán át gyakorol, s ezt sohasem mulasztja el.
 
Kodály Zoltán azon kevesek közé tartozott, aki nem félt Rákosi Mátyástól. Egyszer egy ünnepi fogadáson a „bölcs" vezér rosszallóan mondta Kodálynak:
Aforizmák
„ Az ostobaság csökkenését nevezzük haladásnak"
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ