Hat bemutatója lesz az évadban a veszprémi Pannon Várszínháznak
Dátum: 2017. szeptember 16., szombat, 15:47

Hat bemutatója lesz az évadban a veszprémi Pannon Várszínháznak, új kezdeményezésként színházi anekdotákat felvonultató produkciót láthat majd a közönség - közölte pénteken veszprémi sajtótájékoztatóján a teátrum igazgatója.

Vándorfi László elmondta, hogy bemutatják Szirmai Albert-Bakonyi Károly-Gábor Andor Mágnás Miska című operettjét, Bernard Slade Jövőre, veled, ugyanitt című romantikus vígjátékát, Békeffi István-Stella Adorján Janika című vígjátékát, F. M. Dosztojevszkij Bűn és bűnhődés című művét és a Vad Fruttik közreműködésével Likó Marcell-Géczi János Béke presszó című zenés vígjátékát.

Grecsó Krisztián-Hrutka Róbert Stop című darabja elsősorban a fiatal korosztálynak szól majd.

Az igazgató hozzátette: a színház kezdeményezésére meghívott művészvendégek anekdotáznak majd a színművészet egykori nagy alakjairól a közönség előtt, a jövő tavasszal induló sorozatnak Veszprémben és Budapesten is lesznek előadásai.

Vándorfi László közölte: az előttük álló, 18. évadban mintegy ezerrel több bérletes nézője lesz a színháznak, mint az előző szezonban.

A társulat két új taggal bővül, a színház arculata is megújul, fiatalos, lendületes elemeket felvonultatva - fűzte hozzá.

Felidézte: a június közepe és augusztus 20. közötti, több helyszínen zajló nyári szezonban 30 ezer nézője volt a színháznak, a fizető nézők száma pedig két és félszerese volt az elmúlt évi nézőszámnak.

Krámer György koreográfus, a Tánc Fesztiválja művészeti vezetője a 20. alkalommal megrendezendő fesztiválról elmondta, hogy egy fotókkal illusztrált album kiadását tervezik a májusi, jubileumi rendezvényre.

Hozzátette: a fesztiválra meghívják majd az egykori zsűritagokat, a rendezvény történetében valaha közreműködő fotóművészeket és szerveznek egy konferenciát is.

A tervek szerint a fesztivál bemutatkozó helyszíne lesz a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán táncművészeti programjának támogatásaiból részesülő művészeknek, produkcióknak - mondta a művészeti vezető.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
 
Aforizmák
„ Az ember addig marad fiatal, amíg nem irigyli a fiatalokat."
Oscar Wilde
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ