Két bemutató a hétvégén a Katona József Színházban
Dátum: 2017. október 6., péntek, 20:49

Két bemutatót tart a hétvégén a Katona József Színház: pénteken a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál programjakén Lucy Kirkwood Munkavégzés során nem biztonságos című darabját mutatják be a Kamrában, másnap Gogol Háztűznézőjének premierjét tartják a nagyszínpadon.

Lucy Kirkwood, kortárs angol írónő az utóbbi évek egyik legizgalmasabb és legtöbbet játszott színpadi szerzője. A Munkavégzés során nem biztonságos című darab, amelyet elsőként a Royal Court mutatott be 2012-ben, a bulvársajtó működéséről szól. A darabot Máté Gábor rendezésében láthatja a közönség - olvasható a színház honlapján.

"Hol a határ a szenzációhajhászásban? Mit tehet az újságírók +áldozata+, ha belemásznak a magánéletébe? Az üdítően friss, szellemes és fájón időszerű darab többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ" - olvasható az előadás ismertetőjében.

Mint írják, a darab címe (az angol eredetiben NSFW, azaz "Not Safe For Work") azokra az internetes tartalmakra vonatkozik, amelyeket nem illik munkahelyen letölteni és olvasgatni.

Az előadásban Tasnádi Bence, Kocsis Gergely, Dér Zsolt, Rujder Vivien, Pelsőczy Réka, Takátsy Péter szerepel. A darabot Varga Bálint fordította, a produkció dramaturgja Török Tamara. A díszletet Cziegler Balázs, a jelmezeket Füzér Anni tervezte.

Október 7-én, szombaton Gogol Háztűznéző című komédiája látható a nagyszínpadon, Ascher Tamás rendezésében.

Nyikolaj Gogol 1832-ben kezdett a Kérők című darab megírásába. A mű lényege ekkor még egy választani képtelen menyasszony és körülötte felvonuló férfiak karikaturisztikus megjelenítése volt. Később Gogol, a kritikák hatására a karakterek mélyebb kidolgozásába kezdett, a cselekményt is átírta, a darab címét pedig Háztűznézőre változtatta. Így vált egy szellemes műből a lélek sötét bugyrait, titkos félelmeit is megmutató komédia - áll a darab ismertetőjében.

A főbb szerepekben Fullajtár Andreát, Fekete Ernőt, Jordán Adélt, Rajkai Zoltánt és Szirtes Ágit láthatja a közönség. A darab fordító-dramaturgja Radnai Annamária, a díszletet Khell Zsolt, a jelmezeket Szakács Györgyi tervezte.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Borogyin a híres orosz zeneszerző egyszer, amikor elment otthonról, egy cédulát tett az ajtajára ezzel a feírattal: „Egy óra múlva jövök haza."
 
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
Aforizmák
„ Az ember nem annyi, amennyi, hanem annyi, amennyi tőle kitelik."
Örkény István
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ