A Család ellen nincs orvosság című bohózatot mutatják be Zalaegerszegen
Dátum: 2017. október 6., péntek, 20:58

Ray Cooney a Család ellen nincs orvosság című bohózatát mutatják be Besenczi Árpád rendezésében szombaton Zalaegerszegen, a Hevesi Sándor Színházban.

A kortárs angol szerzőt már ismeri a zalaegerszegi közönség, a Miniszter félrelép című művét egy korábbi évadban nagy sikerrel mutatta be a társulat - mondta el az MTI-nek Besenczi Árpád színházigazgató. A darabválasztás indoklásaként azt is elmondta, hogy a Család ellen nincs orvosság című bohózat teljesen más miliőben, "kicsit titokzatos, misztikus világban", egy kórházban játszódik.

A színre vitt történet egyben lehetőséget ad arra is, hogy bemutassák, milyen következményei lehetnek egy "ártatlannak tűnő" hazugságnak - hangsúlyozta a rendező, aki egyben a darab főszerepét játssza.

Az előadás helyszíne London egyik elegáns kórháza, Dr. Mortimore főorvos a neurológus-konferencia nyitóelőadására készül. Az orvosi pihenőszobába betoppan a főorvos tizennyolc évvel ezelőtti szeretője, és rövidesen megérkezik a titkos viszonyukból származó közös gyermekük is, egy punk fiú. A főorvos a kényes helyzetben kollégáját kéri meg, hogy ideiglenesen vállalja el az apaságot. Az események összekuszálódnak, nem várt fordulatot vesznek. A történet a szereplők - a főnővér, a rendőrőrmester, a mama - megjelenésével abszurditásba csap át: ruhát kell cserélni, a férfiak nőnek öltöznek. A kacagtató előadás végén a szálak elsimulnak, és végül minden megoldódik - ismertette Besenczi Árpád.

Az MTI kérdésére elmondta: nagyobb szellemi koncentrációt igényel, hogy rendezőként úgy kell színpadra állítni az előadást, hogy közben a saját szerepét játssza. A jelenetek, szituációk kidolgozására kiemelt figyelmet fordítottak, ugyanakkor a színészek nagyobb alkotói szabadságot kaptak, a darab keretein belül számos lehetőségük van az improvizációkra.

A szerepeket a zalaegerszegi előadáson Mihály Péter, Debrei Zsuzsanna, Kiss Ernő, Czegő Teréz, Bálint Péter, Kovács Olga, Helvaci Ersan, Andics Tibor, Szakály Aurél és Mester Edit játssza.

A díszletet Mészáros Tibor, a jelmezeket Szőke Julianna tervezte. Korábbi munkáikból a teátrum alapításának 35. évfordulója alkalmából a színház előcsarnokában nyílik szombaton kiállítás.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
 
Varsányi Irén, a Vígszínház nagy művésze az utcán összefutott egy színészkollégájával.
Aforizmák
„Aki az érvelést nem tudja támadni, az érvelőt támadja."
Paul Valéry
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ