Kínai turnéra készül a veszprémi Kabóca Bábszínház
Dátum: 2017. október 12., csütörtök, 9:18

Kínai turnéra készül a következő hetekben a Kabóca Bábszínház, a veszprémi társulat a kisgyermekeknek szóló Ha Dede című zenés játékot mutatja be Távol-Keleten - közölte szerdai, veszprémi sajtótájékoztatóján a bábszínház igazgatója.

A kínai Sencsen városában lévő Amber Parent Chilmikrotheatre színházban 7 alkalommal láthatják a Ha Dede című zenés animációs játékot, valamint 3 workshopot is a tart a társulat a gyermekeknek október 21. és 29. között - mondta.

Közölte: a Ha Dede című előadás, mely 1 és 3 év közötti gyermekeknek szól, a Kabóca Bábszínház és a Theater Der Spiegel közös produkciója. A rendező Karel van Ransbeeck, szereplői Kiss Erzsi és Futó Ákos. Az előadás a legfiatalabb korosztály szemüvegén keresztül mutatja be, mi történik, ha egy kocka gömbökkel barátkozik és a sok nehézség ellenére hogyan illeszkedik be a gömbök világába - fejtette ki.

Székely Andrea elmondta, hogy a társulat részt vesz a 9. alkalommal megrendezett, október 15-ig zajló Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemlén is a Kodzsugukila, a boszorkány című zenés, afrikai motívumokkal tűzdelt egyszemélyes darabbal. Hozzátette: a szemlén 20 különböző előadást láthat a közönség budapesti és vidéki társulatok előadásában.

Kifejtette: a Marczibányi Téri Művelődési Központban kétévente rendezik meg az ifjúsági szemlét, ahova a nevezést követő válogatás után juthatnak be a produkciók. A rendezvény a legkisebb gyermekektől a fiatal korosztályig mindenkit megszólít, a kínálatban babaszínházi és drámai elemeket felvonultató előadások is szerepelnek - fűzte hozzá.

Az igazgató elmondta, hogy a versenyprogramban szereplő Kodzsugukila, a boszorkány című előadást Szántó Viktória rendezte, a darab zeneszerzője és előadója Danny Bain.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Voltaire-t egy vita hevében ellenfele idiótának nevezete. Voltaire derűsen nézett rá, és így szólt:
 
Jack London amerikai írót egyszer az orvos szigorú zöldségdiétára fogta, semmi mást nem ehetett.
Aforizmák
„ Nagyon nehéz szakítani egymással, amikor már nem szeretjük egymást."
Francois de la Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ