A szakadék szélén táncolva
Dátum: 2005. november 17., csütörtök, 10:00
A Tavaszi Fesztivál szervezői elhozzák Budapestre a Pulitzer- díjas Rent című Broadway-musicalt. A magyar feliratozás segíti, hogy a dalok közt elhangzó párbeszédeket is mindenki megértse.

A rock musical tíz Tony-díj nevezést nyert, melyből négyet meg is kapott, többek között a legjobb zenéért és a legjobb hangszerelésért járó kitüntetést. A musical Giacomo Puccini 1896-ban írt Bohémélet című operáján alapszik, a New-York-i East Village fiatal művészeinek nehézségeit mutatja be, amint a szakadék szélén táncolva küzdenek a dicsőségért. A zenész és dalszövegíró Jonathan Larson írta a show-t, melynek filmváltozata Amerikában, 2005. november 23-án kerül forgalomba.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
 
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
Aforizmák
„ A tizedik Múzsa, aki most kormányoz: a sajtó."
Trollope
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ