Ricse, Ricse, Beatrice címmel tart bemutatót az Újszínház
Dátum: 2017. november 24., péntek, 11:03

Ricse, Ricse, Beatrice címmel tart bemutatót pénteken az Újszínház; Falussy Lilla a Beatrice zenekarról szóló musicaljét Bozsogi János állította színpadra.

Az Újszínház igazgatója, Dörner György hosszú ideje tervezte, hogy színdarabot mutat be Nagy Feró és a Beatrice zenekar mozgalmas történetéből.

A rockmusical középpontjában Nagy Feró és a Beatrice zenekar története áll, ami a hazai rocktörténet egyik meghatározó része alakulásától napjainkig - áll a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a Beatrice zenekar legendás volt a 70-es évektől kezdve. Vajon hogyan élte meg az ország mindennapjait a vasfüggöny innenső oldalán egy punk-rock zenekar? Mi várt arra, aki mert lázadó dalokat írni, énekelni? - teszik fel a kérdést az alkotók.

Mint írják, az évtizedek alatt számtalanszor változtak az együttes tagjai. Az őszinte, szókimondó szövegek, a baboskendő és a punkromantika azonban maradt. A darab ezeket az időket idézi, rengeteg jól ismert dallal, amelyet a Beatrice zenekar tagjai élőben kísérnek. A történetben felbukkannak a kor ikonikus alakjai is, mint az akkori lemezgyártás mogulja, Erdős Péter vagy Korda György, a máig népszerű táncdalénekes.

A produkciót látványos táncos betétek teszik teljessé és a darab végén feltűnik Nagy Feró is. A közlemény az énekes-dalszerzőt idézi, aki elárulta: őt is meglepte a rockmusical bemutatásának ötlete. "Nem gondoltam, hogy ennyire érdekes lehet a mi sztorink, de aztán lassan rájöttem, hogy amiket átéltünk, megéltünk, az nemcsak azoknak fontos, akik akkoriban voltak fiatalok, a mostani generáció számára is lényeges, hogy fogalma legyen arról, hogy működött akkoriban a világ" - mondta.

A fiatal Nagy Ferót a színpadon Kurkó József játssza. A díszletet és a jelmezeket Húros Annamária tervezte, a produkció zenei vezetője Papp Gyula.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
 
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
Aforizmák
„Ha tudni akarod, hogy egy nemzet mennyire becsüli meg a múltját, nézd meg a temetőjét."
Gróf Széchenyi István
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ