Változatos műsorral kezdi az évet a Szegedi Nemzeti Színház
Dátum: 2017. december 16., szombat, 16:25

A következő napok három bemutatóját és az ünnepi időszak vendégjátékait követően januárban is változatos műsorral várja a közönséget a Szegedi Nemzeti Színház - közölte Gyüdi Sándor, a teátrum főigazgatója csütörtökön a Tisza-parti városban.

Az év elején több különleges produkció érkezik Szegedre, a teátrum saját premierjeként pedig a világon legtöbbet játszott operát, Bizet Carmenjét mutatja be - mondta a direktor a színház januári műsoráról tartott sajtótájékoztatón.

A darabot Keszég László főrendezője állítja színpadra, akinek ez lesz az első operája Szegeden. A francia nyelven elhangzó mű címszerepében Gaál-Wéber Ildikó mellett Laczák Boglárkát láthatják a nézők.

Január első napjaiban a Szegedi Szimfonikus Zenekar újévi koncerttel köszönti a közönséget. Toronykőy Attila rendező elmondta, a műsor nem hagyományos hangverseny lesz: a közönség a zenekar tagjait ismerheti meg jobban, többen is szóló produkciókat adnak elő és nem a megszokott helyükön állnak a színpadra.

Háy János a rendszerváltás 25. évfordulójára írt Rák Jóska, Dán királyfi című darabjával érkezik Szegedre a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház. Sipos Imre, a társulat művészeti vezetője szerint a hatalom állandóságáról, a hatalmasságokról szóló falusi közegben játszódó Hamlet-történet érzékeny témát feszeget, de a humort sem nélkülözi. A darab egyik főszerepét, a polgármesterré választott korábbi tanácselnököt a szegedi teátrum tagja, Pataki Ferenc játssza.

A MASZK Egyesület szervezésében mutatják be a Kisszínházban Parti Nagy Lajos izgalmas szövegéből készült Átriumklorid című művet, melyben öt különböző életkorú pár történetét tárja a nézők elé Bíró Krisztina és Hevér Gábor.

Igazi összművészeti élményt ígér az Arany-óra című produkció, melyen Arany János balladái csendülnek föl énekhangon Kováts Kriszta tolmácsolásában, a Fool Moon a capella kíséretével, Farkas Gábor Gabriell az előadás közben született grafikai illusztrációival.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Tanára szemére vetette, hogy szórakozásból fest.
Aforizmák
„ Okos ember: azt mondja, amit én."
Ignotus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ