A Győri Nemzeti Színház felújítása alatt az Olimpiai Sportparkban játszik a társulat
Dátum: 2017. december 19., kedd, 15:11

A Győri Nemzeti Színház tervezett felújítása miatt 2019-től várhatóan két évadon át az Olimpiai Sportpark nagycsarnokában játszik majd a színház és a Győri Balett társulata - mondta Győr polgármestere kedden a színház társulati ülésén.

Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) emlékeztetett arra, hogy a Modern városok program keretében ütemezetten újul meg a színház és környezete. A beruházás várhatóan 2019-ben kezdődik.

Az ideiglenes helyszínről a polgármester azt mondta, hogy némi átalakítással méltó lesz majd arra, hogy két évadon keresztül ott játsszon a társulat. A helyszínválasztásnál a fő szempont egyrészt az volt, hogy ne veszítsék el a nézőket, másrészt a színészek, a színház dolgozói kiváló teljesítményt tudjanak nyújtani.

Felidézte, hogy az 1970-es években épült színház ma nem biztos, hogy kielégíti a 21. századi igényeket, hiszen komolyabb komplex felújítás azóta nem történt. A polgármester türelmet és bizalmat kért a munkálatok idejére a nézőktől és a színház dolgozóitól is.

Páternoszter Piroska polgármesteri biztos elmondta, hogy a színház és környezete felújítására jövőre írnak ki tervpályázatot. A társulat várhatóan 2021-ben költözhet vissza az épületbe.

Forgács Péter, a teátrum igazgatója elmondta, hogy nehéz volt a helyszín kiválasztása, de jó helyen lesznek.

A Győri Nemzeti Színház és környezete felújításáról idén április 28-án írt alá a Modern városok program keretében együttműködési megállapodást Borkai Zsolt Orbán Viktor miniszterelnökkel. A megállapodás szerint húszmilliárd forint áll majd rendelkezésre a projektre.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
 
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
Aforizmák
„ ...igazsága mindig annak van, akinek telik rá..."
Reymont
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ