A Katona színfalai mögé is betekinthet a közönség
Dátum: 2018. január 27., szombat, 8:29

Betekintést nyerhet a közönség a budapesti Katona József Színház kulisszái mögé: márciusban két napon át a Hosszúlépés városi sétái segítségével pillanthatnak be az érdeklődök a színház történetébe és a legendás Petőfi Sándor utcai épület rejtett zugaiba.

A városi sétáiról ismert Hosszúlépés. Járunk? és a Katona József Színház március 12-én és 13-án várja azokat, akik egy nem mindennapi épületbejárás során tudhatják meg, hogy született meg az önálló Katona József Színház a nyolcvanas években, milyen kultúrpolitikai csaták álltak az alapítás hátterében és milyen utat tett meg az elmúlt 35 évben - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a sétán részt vevők másfél órára a magyar színházi élet megkerülhetetlen intézményének tagjává válhatnak: művészbejárón közlekedhetnek, a zegzugos folyosókon felfedezhetik kedvenc darabjaik díszleteit és azt is kipróbálhatják, milyen érzés Major Tamás, Máthé Erzsi, Bán János, Ónodi Eszter vagy Keresztes Tamás nyomdokain a színpadon állni.

A március 12-én és 13-án több időpontban is induló sétákra regisztrálni, illetve jegyet vásárolni a Hosszúlépés weboldalán lehet.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
 
G. B. Shaw sokat utazott hazájában. Egyszer egy falu határában megismerkedett egy juhásszal. Megkérdezte, hogy hívják.
Aforizmák
„ A hülyeség magánügy, amíg el nem mondjuk senkinek."
George Bernard Shaw
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ