Hátrányos helyzetű gyerekeket lát vendégül hétvégén az Erkel Színház
Dátum: 2018. február 9., péntek, 9:39

Az ország legkülönbözőbb részeiről és országhatáron túlról érkező, hátrányos helyzetű gyerekeket lát vendégül a Klauzál Lions Klub és a Magyar Állami Operaház közös jótékonysági előadásán az Erkel Színházban, ahol a Pomádé király új ruhája című darabot nézhetik meg vasárnap a gyerekek.

"Hagyományosan minden évben februárban egy napra birtokba vesszük az Operaházat, illetve idén, az épület rekonstrukciója miatt most az Erkel Színházat" - mondta Radnainé Fogarasi Katalin, a Klauzál Lions Klub elnöke az MTI-nek adott interjújában.

Kiemelte, hogy a klub tizedik éve szervezi meg a jótékonysági operalátogatást, amely a jubileumi évben úgy alakult, hogy az Operáénál több mint kétszer nagyobb férőhellyel rendelkező Erkel Színházat kellett megtölteni.

"Örömmel mondhatom, hogy az 1800 fős nézőteret is megtöltjük, hiszen hatalmas érdeklődés van a program iránt" - fűzte hozzá.

Felidézte, hogy a program elindulásakor évekig az Operabál másnapján tartották ezeket az előadásokat, azért, hogy a gyerekek a nem mindennapi pompájában láthassák az épületet. Idén szintén egy nívós esemény, a Ring Estély - Farsangi operagála másnapján rendezik a jótékonysági előadást.

A Klauzál Lions Klub ajándékcsomaggal is kedveskedik a gyerekeknek a darab szünetében.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
 
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
Aforizmák
„ A halál nemcsak az élet vége, hanem az élet orvossága is. Sehol sem lehet olyan jól kinyújtózkodni, mint egy koporsóban"
Tillier
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ