Hengergő címmel mutat be új csecsemőszínházi előadást a Kolibri Színház
Dátum: 2018. március 1., csütörtök, 6:12

Hengergő címmel mutat be új csecsemőszínházi előadást a budapesti Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház; a gyerekek halandzsa nyelvén, kézzel, lábbal, bábbal zajló játék premierjét szombaton tartják.

A Kolibri Színház előcsarnoka barátságos mesetérré alakul a "hengergők" és a legkisebb nézők számára Török Ágnes és Szívós Károly új előadásában - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében. Mint írják, a "hengergők" kisebb-nagyobb kukacforma élőlények, akik mindenféle izgalmas kalandba keverednek a mintegy félórás játék során.

A közleményben Szívós Károly rendezőt idézik, aki elmondta, hogy az előadásban egy egyszerű formával, a hengerrel játsszanak, amely hol izgő-mozgó-kukucskáló hengergőként, hol henger alakú kellék vagy díszletelem formájában jelenik meg. "Igazi, csecsemőknek szóló játék ez - kézzel, lábbal, bábbal" - mondta a rendező, aki azt is elárulta, hogy "az óriás hengerekben kúszva-mászva a kis felfedezőkre csodás meglepetések várnak".

Az előadásban beszéd nem hangzik el, a játék a gyerekek halandzsa nyelvén zajlik, amit zenei alaphangok és egyszerű énekelt ritmusok egészítenek ki - olvasható a produkció ismertetőjében.

Mint írják, az előadás helyszíne a Kolibri Színház új játszóhellyé avatott előcsarnoka, amit az alkotók megpróbálnak a gyerekek számára minél otthonosabb, meghittebb térré varázsolni.

A játékot Bornai Szilveszter kíséri harmonikán. Az előadás báb- díszlet- és jelmeztervezője Török Ágnes, a szcenikus Farkas István.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Alexandre Dumas egyik leghíresebb regénye A három testőr. A regényben címe ellenére mégis négy testőr szerepel: Athos, Porthos, Aramis és D'Artagnan. Egy olvasó meg is írta Dumas-nak, hogy a regény címében tévedett, mire az író így válaszolt:
 
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
Aforizmák
„ Nem szívesen kötelezem el magam a Mennyország vagy a Pokol mellett, mert itt is, ott is vannak barátaim."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ