Három bemutatóra készül tavasszal a veszprémi Kabóca Bábszínház
Dátum: 2018. március 8., csütörtök, 8:22

Három bemutatót tart tavasszal a veszprémi Kabóca Bábszínház, amely más bábszínházakkal közösen készül a tavaszi bábszínházi világnapra - tájékoztatott az intézmény vezetője, szerdán Veszprémben.

Szőke Kavinszki András, a bábszínház igazgatója elmondta, hogy a március 21-i világnapra 12 magyarországi és 6 határon túli intézmény közösen jeleníti meg bábszínházi technikával a világnap felirat egy-egy betűjét. Az így kirajzolódó feliratot az interneten lehet majd megtekinteni - közölte.

Hozzátette: a világnapon a közönség láthatja Lázár Ervin Szegény Dzsoni és Árnika című mesedarabját Pájer Alma Virág rendezésében, valamint a Kodzsugukila, a boszorkány című zenés játékot Szántó Viktória rendezésében.

Március 20-án Kormos István Az aranyszőrű bárány című meséjéből láthatnak részleteket a legkisebbek Rumi László rendezésében.

Sipos Tekla művészeti titkár elmondta, hogy 25. alkalommal rendezik meg a Kabóciádé családi fesztivált június 16-án és 17-én. A rendezvény a középkor világát idézi meg lovagi tornával, udvari zenével, vásári játékokkal, óriásbábokkal, gólyalábasokkal.

Hozzátette: a rendezvénnyel kapcsolatban pályázatot fognak kiírni, várják az elmúlt évtizedek történetét felidéző beszámolókat, fényképeket.

A közelgő bemutatókról szólva Szántó Viktória, a színház dramaturgja elmondta, hogy március 18-án Kormos István Az aranyszőrű bárány című meséjét mutatják be, április 15-én Timo Parvela-Markó Róbert Miú és Vau című bábelőadás bemutatóját tartják, május 30-án pedig a Szirmok munkacímet viselő, babaszínházi előadás premierje látható majd.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„Évekkel ezelőtt Illyés Gyula Kegyenc című darabját mutattuk be a Madáchban. Gyula bácsi az egyik próbát meglátogatta és kérte: ne tiszteljük annyira a darabját.
 
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
Aforizmák
„ Semmi sem kelti bennünk annyira a végtelenség érzetét, mint a butaság."
Ödön Von Horváth
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ