Valódi hamisítvány - Hernádi Judit és Kern András jutalomjátéka a Belvárosi Színházban
Dátum: 2018. március 31., szombat, 16:23

Hernádi Judit és Kern András szereplésével mutatják be Stephen Sachs amerikai szerző Valódi hamisítvány című vígjátékát Valló Péter rendezésében április 13-án a Belvárosi Színházban.

A két színész nem először látható a Belvárosi Színház színpadán, hiszen már a Hitted volna? című előadásban is játszottak együtt - olvasható az Orlai Produkció MTI-hez eljuttatott közleményében.

Stephen Sachs vígjátékát sikerrel játsszák a világon mindenütt és most magyarul is látható a darab, amely jutalomjáték két olyan sziporkázó humorú színésznek, mint Hernádi Judit és Kern András - hangsúlyozzák a közleményben.

Mint a történet szereplőiről írják, Maude különc, szabadszájú és harsány nő, Lionel pedig kifogástalan modorú, művelt és meglehetősen cinikus férfi. Ők ketten talán soha nem találkoztak volna, hiszen Maude munkanélküli pincérnőként egy lakókocsiparkban él Kaliforniában, Lionel pedig egy neves művészeti alapítványnál dolgozik a kontinens másik felén, New Yorkban. Csakhogy Maude-nak van egy féltve őrzött kincse: egy szerinte milliókat érő Jackson Pollock festmény, amelynek a valódiságáról szeretne hiteles szakértői véleményt kapni, és most Lionelre vár a feladat, hogy megállapítsa, Maude festménye valódi-e vagy csak hamisítvány. "Azonban a találkozó, vagyis a hivatalos értékbecslés nem úgy sül el, ahogy normálisan számítanánk rá, és nemcsak a képről, de szinte minden másról is kiderül, hogy nem az, aminek elsőre látszik" - olvasható a darab ismertetőjében.

Az előadás díszletét Valló Péter tervezte, a művészeti vezető Zöldi Gergely, az előadás producere Orlai Tibor. A darabot Kovács Krisztina fordításában játsszák. A bemutatót követően április 14-én, 27-én, valamint május 17-én, 25-én és 30-án is látható az előadás.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
 
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
Aforizmák
„A világ gonoszságára Istennek egyetlen mentsége van – hogy nem létezik."
Friedrich Nietzsche
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ