BTF - Mit keresett Jakab az ágy alatt? címmel tart bemutatót a Budapest Bábszínház
Dátum: 2018. április 9., hétfő, 7:58

Mit keresett Jakab az ágy alatt? címmel tart bemutatót a Budapest Bábszínház; a Dániel András meséjéből készült interaktív előadás április 18-i premierjét a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) keretében láthatja a közönség.

A színház MTI-hez eljuttatott közleményében felidézik, hogy két éve a Kabaré, az előző évadban pedig a Holle anyó bemutatóját tartotta a Budapest Bábszínház a BTF keretében.

Mint írják, az idei produkció, a népszerű Dániel András-meséből fiatal alkotócsapattal készülő előadás különlegességét az interaktivitás adja, ugyanis a játékban végig számítanak a kisiskolás nézők közreműködésére. Az Ország Lili Stúdióban látható produkció rendezője Szenteczki Zita, dramaturgja Kautzky-Dallos Máté. A bábokat Horváth Márk, a díszletet Rumi Zsófia tervezte, az előadás zeneszerzője Tarr Bernadett.

A Budapest Bábszínház társulata április 23. és május 6. között Kínában turnézik. A Kodály-év keretében, a Pekingi Magyar Kulturális Intézet szervezésében a távol-keleti ország három városában, Sanghajban, Pekingben és Senjangban látható a Háry János. Szőnyi Kató rendezését új szereposztásban, felfrissítve, de a tradicionális folklórból táplálkozó, Koós Iván és Bródy Vera által megálmodott látványvilágot megtartva tűzte műsorra a színház az idei évadban.

A színház egy másik produkciója is utazik: a Tíz emelet boldogság a kecskeméti Ciróka Bábszínházba kapott meghívást - áll a közleményben.

Mint írják, az Andrássy úti színháztermek nem maradnak üresen erre az időszakra, a BÁBU Fesztivált követően ismét vendégeket fogadnak. A szombathelyi Mesebolt Bábszínház Az elvarázsolt testvérek, a debreceni Vojtina Bábszínház a Szerencsés János, avagy az ördög három aranyhajszála, a kecskeméti Ciróka Bábszínház a Rigócsőr király című előadásait játssza. Fabók Mancsi Bábszínházából három produkció látható: Vitéz László és Vas Juliska, valamint A székely menyecske meg az ördög történetét ismerheti meg a közönség, a felnőttek pedig a Kapós Böskét láthatják.

Ebben a hónapban is lesz Esti mese: az április 6-án látható A csomótündér Gimesi Dóra meséjéből készült, témája a válás. A Bábszínház 7x keretében pedig az egyik legnehezebb technikába, a bunrakuba kaphatnak betekintést az érdeklődők április 21-én.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
 
A híres amerikai írónő, Dorothy Parker nyilatkozta egyszer: – Szeretem a martinit, de legfeljebb kettő pohárral.
Aforizmák
„ A legszívesebben gyermekekkel beszélgetek; tőlük még remélhetem, hogy majd értelmes lények lesznek..."
Kierkegaard
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ