Tehetségkutató és képességfejlesztő programot indít az egri Gárdonyi Géza Színház
Dátum: 2018. április 12., csütörtök, 8:49

Heves megye tucatnyinál több oktatási intézményéből mintegy kétszáz gyermek vehet részt azokon a foglalkozásokon és nyári táborokon, melyet egy átfogó tehetségkutató és képességfejlesztő program keretében, pályázati forrásból valósít meg az egri Gárdonyi Géza Színház.

A teátrum tájékoztatása szerint az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) 30 millió forintos támogatásával megvalósuló kezdeményezés mintegy 14 Heves megyei közoktatási intézményt szólít meg. A projekt célja az óvodásokkal és iskolásokkal megismertetni a színházművészet ágait, korosztályokhoz igazított foglalkozásokon, szakemberek bevonásával fejleszteni képességeiket.

A résztvevők William Shakespeare Rómeó és Júlia című művét dolgozzák fel. Az összművészeti előadásban helyet kap egy 15-20 fős diákzenekar, egy tánckar, valamint hasonló létszámú énekes és prózai szereplő.

Az óvodások a Babszem Jankó Gyermekszínház közreműködésével mesés, játékos formában találkozhatnak a szerelem témakörével, őket interaktív mesék és foglalkozások segítik új attitűdök, értékek, normák megismerésében a kultúra közvetítésével - fogalmaznak a szervezők.

Az általános iskolai korosztály számára olyan összművészeti tábor létrehozása a cél, ahol a gyermekek megismerkedhetnek a színházművészet különböző ágaival, tréningeken vehetnek részt és kipróbálhatják magukat a különböző műfajokban. Ezen kívül intenzív csoportfoglalkozásokon hangszeres játékot, hangképzést, táncot tanulhatnak és a színészi képzés - így a beszédtechnika és színpadi jelenlét - alapjait is elsajátíthatják.

A tábor a hátrányos helyzetű gyermekek számára olyan új utakat és jövőképet is mutat, amely segítséget nyújthat a pályaválasztásban, a velük foglalkozók számára pedig lehetővé teszi a tehetségek felkutatását és támogatását adottságaik, képességeik kibontakoztatásában - közölték.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
 
Amikor a náci csapatok megszállták Magyarországot, számos más művésszel együtt Salamon Bélát is elfogták, és elhurcolták a Svábhegyre, a magyar Gestapóhoz.
Aforizmák
„Játssz, mert ha nem játszol, megöregszel, és ha megöregszel, meghalsz."
Kínai közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ