OTS - Kihirdették az idei Városmajor Színházi Szemle versenyprogramját
Dátum: 2018. április 19., csütörtök, 13:25

6 város 6 színházának 6 előadása, neves művészek és népszerű előadások versenyeznek a Majorban.

Az elmúlt év hat legjobb nem budapesti, szórakoztató, mégis magas művészi igénnyel színre vitt előadása lesz látható az idei Szemle versenyprogramjában. Az egyre szélesebb körben népszerűvé vált színházi eseményen olyan közkedvelt és neves színművészek is fellépnek, mint Jordán Tamás, Gáspár Tibor, Görög László, Csankó Zoltán, Kocsis Pál és még sokan mások. A kecskeméti, kaposvári, miskolci, győri, nyíregyházi és szombathelyi teátrumok kiemelt művészi értéket képviselő előadásait június 15. és július 3. között tekintheti meg a nagyérdemű a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

Kihirdették a 2018-as Városmajori Színházi Szemle versenyprogramját, amelynek keretében idén újabb hat város hat legjobb zenés, szórakoztató előadását tekinthetik meg az érdeklődők. A figyelemre méltó szakmai esemény azokat is egészen biztosan felvillanyozza majd, akik nyáron sem tudnak színház nélkül élni. Az előadásokat Bozsik Yvette, Mohácsi János, Alföldi Róbert, Rusznyák Gábor, Béres Attila és Simon Kornél rendezték.

Az idei Szemlét is olyan, elsősorban könnyed, de minőségi szórakozást ígérő darabok alkotják majd, melyeket egy szakmai csapat választott ki a nem budapesti kőszínházi kínálat több mint félszáz előadásából. A szakmai minőség mellett a válogató bizottságnak a városmajori színpad korlátozott technikai lehetőségeit is figyelembe kellett vennie. A tematika a régi, de a darabválasztást idén kissé átszínezi a sötétebb tónusú, helyenként abszurd, fekete humor is. Ennek jegyében a Szemle egy örökzölddel, A vád tanújával indul június 15-én. Agatha Christie tárgyalótermi krimijét Simon Kornél rendezésében, a Győri Nemzeti Színház előadásban láthatja a közönség. Ezt követi a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház társulatának előadása az Illatszertár június 20-án szerdán, amely Mohácsi János rendezésében egy, a rendezőtől megszokott humorú közegben jeleníti meg a komor vígjátékot. Kaposvár a letaglózóan erős és emlékezetes Cabaret című musicallel lesz jelen, melyet Bozsik Yvette rendezett. Szintén emblematikus vígjáték a Furcsa pár a Miskolci Nemzeti Színház előadása, Béres Attila rendezésében. A népszerű filmből is ismert párost Görög László és Gáspár Tibor alakítja. A kecskeméti Katona József Színház Képzelt beteg című előadásában egyedi módon ötvöződik a kortárs és a darab korabeli világ, és egy erőteljes atmoszférát létrehozva váltogatja mesteri módon a humort és az emberi élet múlandóságának tragédiáját. A Színházi Szemlét a szombathelyi Weöres Sándor Színház Volpone előadása zárja, melyben Jordán Tamás bravúros játékában elevenedik meg Ben Jonson szatirikus mesterműve.

A Városmajori Színházi Szemle évről évre egyre nagyobb számú közönséget vonz a budai színpadra, és nemcsak a nyáron is jó színházra vágyó nézők, hanem a szakma számára is izgalmas fórumként van jelen az esemény.

A 2018. évi Városmajori Színházi Szemle versenyprogramja:

Agatha Christie: A vád tanúja - Győri Nemzeti Színház (rendező: Simon Kornél)

László Miklós: Illatszertár - Móricz Zsigmond Színház, Nyíregyháza (rendező: Mohácsi János)

John Kander - Fred Ebb - Joe Masteroff: Cabaret - Csiky Gergely Színház, Kaposvár (rendező: Bozsik Yvette)

Neil Simon: Furcsa pár - Miskolci Nemzeti Színház (rendező: Béres Attila)

Moliére: Képzelt beteg - Katona József Színház, Kecskemét (rendező: Rusznyák Gábor)

Ben Jonson: Volpone - Weörös Sándor Színház, Szombathely (rendező: Alföldi Róbert)

A Városmajori Színházi Szemlét 2018. június 15. és július 3. között rendezik meg a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A programot idén is szakmai zsűri kíséri figyelemmel, a közönség az interneten szavazhat a kedvenceire a www.szabadter.hu oldalon. A díjkiosztóra hagyományosan szeptember elején, a Budapesti Nyári Fesztivál záróeseményeként kerül sor. A közönség az interneten szavazhat a legjobb előadásról a www.szabadter.hu oldalon a Szemle indulása után. Blogírók jelentkezését is várják a szervezők, bloggernek a pr@szabadter.hu e-mail címen lehet jelentkezni.

További információk és jegyek: www.szabadter.hu


(OTS)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyszer azt kérdezte egy lord G.B.Shaw-tól: – Igaz, hogy az ön apja szabó volt? – Igaz! – felelte az író. – Akkor miért nem lett ön is szabó?
 
Borogyin a híres orosz zeneszerző egyszer, amikor elment otthonról, egy cédulát tett az ajtajára ezzel a feírattal: „Egy óra múlva jövök haza."
Aforizmák
„ Amiről nem lehet beszélni, arról hallgatni kell."
Wittgenstein
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ