Musical, zenés vígjáték és szerelmes históriák a József Attila Színház őszi évadában
Dátum: 2018. május 10., csütörtök, 12:28

Musicallel, zenés vígjátékkal és szerelmes históriákkal készül a József Attila Színház az őszi évadra - mondta el Nemcsák Károly, a színház igazgatója az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Az igazgató megjegyezte, a színházba járás egyre népszerűbb, 2017-ben 109 ezer nézőt fogadtak, mégis a színházi világ problémával néz szembe, mivel az előadások egyre inkább a bulvár-vígjáték műfaja felé irányulnak. A szórakoztatás nem feltétlenül merül ki a vígjátékban, de igény leginkább erre mutatkozik - tette hozzá Nemcsák Károly.

Mint elmondta, a következő évadra hat nagyszínpadi, egy stúdió- és egy beavató színházi bemutatóval készülnek.

Az évadot Dennis Martin német zeneszerző A pápanő című musicaljével kezdik, amelyet Hargitai Iván állít a színpadra, októberben pedig Csiszár Imre rendezésében Márai Sándor A gyertyák csonkig égnek című regényének színpadi változatával folytatódik a bemutatók sora.

Decemberben Rejtő Jenő Vesztegzár a Grand Hotelben című regényének színpadi adaptációját tűzik műsorra Szente Vajk rendezésében.

Az évad második fele Gerhart Hauptmann Naplemente előtt című érzelmes darabjával kezdődik, amely Verebes István rendezésében kerül színpadra.

Emellett Sárkányölő Krisztián címmel új gyerekdarabot is bemutatnak, az előadást az előcsarnokban állítják színre, mivel azt szeretnénk, hogy a nézők aktívan részt vegyenek az előadásban - fűzte hozzá.

Kiemelte: a beavató színházi programsorozatuk a Tartuffe című Moliere-darabbal bővül, amely egy interaktív és informatív, főként fiataloknak szóló előadás lesz.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Alexandre Dumas egyik leghíresebb regénye A három testőr. A regényben címe ellenére mégis négy testőr szerepel: Athos, Porthos, Aramis és D'Artagnan. Egy olvasó meg is írta Dumas-nak, hogy a regény címében tévedett, mire az író így válaszolt:
 
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
Aforizmák
„ Csak azon volna szabad csodálkoznunk, hogy tudunk még csodálkozni."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ