Négy premierrel készül az új évadra a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház
Dátum: 2018. május 15., kedd, 15:21

Négy premierrel készül az új évadra a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház és négy kamaraszínpadi bemutatót is láthat majd a közönség - mondta el Simon Lajos igazgató hétfőn a társulat következő évadbeli saját produkcióit bemutató sajtótájékoztatón.

Az új előadások főszerepeiben többek között Vándor Éva, Fenyő Iván és Koltai Róbert mutatkozik be.

Elsőként, október elsején a Váci Dunakanyar Színházzal közös produkcióban viszik színre Molnár Ferenc Az ördög című Mefisztó-történetét a főbb szerepekben Fenyő Ivánnal és Mészáros Mátéval. Hunyady Sándor Lovagias ügy című vígjátéka lesz a második premier Vándor Évával és Koltai Róberttel a főszerepben.

Márciusban láthatja a közönség az Erdő című előadást, Alekszandr Nyikolajevics Osztrovszkij vígjátékát, majd májusban kerül színpadra Arthur Miller Pillantás a hídról című drámája, amelyben Eddie-t Máté Krisztián, Beatricét Kökényessy Ági alakítja.

A nagyszínpadi premierek mellett a Zenthe Szalon felolvasószínházában is négy új produkcióval várják a színházszeretőket: Popper Péter Útvesztő, Madách Imre A civilizátor, Marschalkó Zsolt Homokvihar és Szmodis Jenő Ultimátum című darabjaival.

A 2018/2019-es évadban három új rendezővel, Gaál Ildikóval, Bakos Kis Gáborral és Kis Domonkos Márkkal dolgozik majd a salgótarjáni társulat, a negyedik premier rendezője Susán Ferenc, a Zenthe Színház produkciós vezetője.

Simon Lajos a sajtótájékoztatón arról is beszámolt, hogy a 2017/2018-as évadban 163 estén játszottak, ebből 61-et Salgótarjánban, 102 alkalommal pedig az ország különböző pontjain vendégszerepeltek. A megelőző évadhoz képest húsz százalékkal növelték a vendégelőadások számát.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Borogyin a híres orosz zeneszerző egyszer, amikor elment otthonról, egy cédulát tett az ajtajára ezzel a feírattal: „Egy óra múlva jövök haza."
 
1960 – Lausanne. A Tabaris-mulató egyik páholyában ül Husszein, jordániai király. Nagyon tetszenek neki Rodolfo kártyamutatványai. A műsor után a bűvész öltözőjében megjelenik egy elegáns úr, s meghívja Rodolfót a király páholyába. Őfelsége közelről szeretné látni a kártyatrükköket.

Aforizmák
„ Az ember, ha állat – rosszabb az állatnál."
Rabindranath Tagore
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ