Hét premiert tart a Budapesti Operettszínház a következő szezonban
Dátum: 2018. május 15., kedd, 15:42

Hét premiert tart a Budapesti Operettszínház a következő szezonban, amelyek közül három ősbemutató lesz - közölte a színház főigazgatója az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Lőrinczy György azt mondta, a három ősbemutató egyike a Semmelweis című opera, amelyet a miskolci Bartók Plusz Operafesztivállal együttműködésben készítik el. A Tündér Lala zenés változatát Darvas Benedek és Ádám Rita írja.

A harmadik ősbemutató pedig Szerb Antal A Pendragon legenda című regényéből készülő musical lesz, amelynek adaptációját Kovács Adrián és Galambos Attila írja.

Bemutatják továbbá a Székely Kriszta rendezte István, a királyt, 30 év után újra Fényes Szabolcs Mayáját, Molnár Ferenc Liliomjának Carousel címen a világban több helyen is sikerrel futó musicaljét és a Szabó Máté által újraálmodott, új díszletű, jelmezű és szövegkönyvű Marica grófnőt.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baja: 1950. A bácskai városban szereplő Rodolfo és Latabár Kálmán kisétál reggel a piacra. Gusztálják a szép gyümölcsöt, zöldséget, baromfit, végül megállnak egy termetes asszonyság standja előtt. A néni háztáji tojást árul.
 
A XIX. század végén a lengyel komponista és zongoraművész, Moritz Moszkowski Bécs utcáin sétálgatott a Rimszkij-Korszakov-tanítvány Alekszandr Glazunov társaságában.
Aforizmák
„Nincs könnyebb dolog a világon, mint leszokni a dohányzásról... Én már 137-szer megtettem ezt".
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ