Felsősöknek és középiskolásoknak is kínál bérletet jövőre a Békéscsabai Napsugár Bábszínház
Dátum: 2018. június 11., hétfő, 16:44

A legkisebbek mellett az általános iskola felső tagozatos tanulóinak és a középiskolásoknak is kínál bérletet a 2018/2019-es évadban a Békéscsabai Napsugár Bábszínház - tájékoztatta a teátrum közleményben az MTI-t.

Mint írják, a nagyobb diákoknak Szabó T. Anna Senki madara című álomszerű kisregényéből készült, egyszereplős kamaraelőadást, valamint Petőfi Sándor A helység kalapácsa című vígeposzának emberméretű óriásbábos változatát mutatják be.

A Pöttöm bérletet bölcsődéseknek, kis- és középső csoportos óvodásoknak ajánlják, a darabokat a teátrum igény szerint oktatási intézményekbe is kész elvinni. Új előadás lesz a Tépjünk, gyúrjunk, gyűrjünk, juj.! című darab, amelyben a legkisebbek szeme láttára készülnek el különleges anyagok, batikolt papírok tépésével a bábok.

Szintén új előadás lesz az Évszakok, amelyet Kányádi Sándor, László Noémi, Visky András, Farkas Árpád és Kovács András Ferenc gyerekverseivel színesítenek.

A bábszínház három-három előadásból álló bérletet kínál az óvodások, valamint az alsó tagozatos általános iskolások számára is - írják.

Bérleten kívül repertoáron marad egyebek mellett a Napkeletre nézzetek című betlehemes játék, Kolozsi Angéla Ebcsont és Nyúlcipő, Kormos István A repülő kastély és Markó Róbert A kőszív című darabja, valamint a Rongy Elek, a példakép című előadás.

Minden hónap második szombatján továbbra is Babaelőadásokat tartanak a 4 évnél fiatalabb gyerekeknek.

A Békéscsabai Napsugár Bábszínház jövőre március 21. és 24. között rendezi meg hatodik alkalommal a Bábos Drámaíró Versenyt, amikor három író egyetlen éjszaka alatt, egy véletlenszerűen kiválasztott újságcikk témájára egyfelvonásos, gyerekeknek szóló bábjátékot ír, amelyet három rendező három bábszínház tagjaiból összeállított csapatokkal három nap alatt színpadra állít - olvasható a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
 
Molnár Ferenc hajnalban hazafele tartva, Jacobi Viktor ablakából a Jacobi Szibill című művében a később legnépszerűbbé vált Kis Petrovom című dal melódiáját hallotta.
Aforizmák
„ A lángész számára a földön csak egy hely van, ahol menedéket élvezhet, és ez – a sír."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ