Kiírták az Operettszínház és a Magyar Színház vezetői pályázatait
Dátum: 2018. július 11., szerda, 15:53

Közzétette a Budapesti Operettszínház főigazgatói, valamint a Pesti Magyar Színház igazgatói pályázatait az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden a kormany.hu honlapon.

A kiírások szerint a mindkét pályázat nyertese 2019. február 1-jétől öt évig töltheti be vezetői pozícióját.

A Budapesti Operettszínház leendő főigazgatójának feladatai közé tartozik többek között évadonként legalább 450 előadás megtartása és a 300 ezres fizető nézőszám elérése, a klasszikus nemzeti operettrepertoár rendszeres bemutatása és színen tartása, valamint évadonként legalább egy új magyar zenés mű bemutatása.

A klasszikus operettjátszás hagyományainak ápolása érdekében a repertoár 40 százalékát klasszikus operetteknek kell kitenniük, és a teátrumnak az előadások 70 százalékában magyar szerzők munkáit kell színpadra vinnie.

Évadonként műsoron kell tartani továbbá legalább két-két gyermek- és ifjúsági produkciót, nyilvántartott független szervezettel közösen létrehozott előadást, illetve határon túli társulatokkal megvalósított vendég- vagy koprodukciós előadást is.

A színház feladatai közé tartozik évadonként legalább öt tájelőadás megtartása és egy hazai fesztiválon való részvétel, továbbá egy művészeti fesztivál megszervezése is.

A Pesti Magyar Színház új igazgatójának feladata lesz többek között évadonként legalább 200 előadás megtartása és az 50 ezres fizető nézőszám elérése.

A teátrumnak évente legalább hat bemutatót kell tartania.

Mindkét pályázat benyújtásának határideje a közzétételtől számított harminc nap, majd a miniszter a szakmai bizottság véleményének kézhezvételétől számított harminc napon belül hoz döntést. A pályázat eredménytelensége esetén a döntéstől számított hatvan napon belül új kiírást kell közzétenni.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
 
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
Aforizmák
„Mit nem adunk föl, azt sohasem veszítettük el."
Friedrich Schiller
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ