Kerényi Imre halála - A Madách Színház is saját halottjának tekinti Kerényi Imrét
Dátum: 2018. agusztus 13., hétfő, 13:37

A Madách Színház is saját halottjának tekinti a szombaton elhunyt Kerényi Imre miniszterelnöki megbízottat, Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendezőt, színigazgatót, egyetemi tanárt, publicistát, érdemes és kiváló művészt.

A Madách Színház társulata mély fájdalommal értesült Kerényi Imre haláláról - olvasható a színház igazgatóságának hétfői közleményében.

A dokumentum szerint Kerényi Imre 12 éven át a Madách Színház rendezője és 15 éven át igazgatója volt. Rendezőként nevéhez korszakos művészi jelentőségű, nagysikerű előadások fűződnek. Igazgatása alatt a Madách Színház színes, sokműfajú, országos hatású művészeti intézménnyé vált. Ezen időszak alatt történt a Madách Színház teljes felújítása is, amely során a teátrum műszakilag is felkészült a XXI. századi színház kihívásaira - olvasható a közleményében.

Kerényi Imrét a Madách Színház mellett a Miniszterelnökség is saját halottjának tekinti.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
 
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
Aforizmák
„ Az emberek nem egészségesek, hanem boldogok akarnak lenni."
Karinthy Frigyes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ