A kínai színház áll a szabadkai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál középpontjában
Dátum: 2018. szeptember 11., kedd, 10:32

Kína és a kínai színház kerül a fókuszba szeptember 16. és 21. között a 25. szabadkai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztiválon, de Magyarországról, Brazíliából, Ausztriából, az Egyesült Királyságból, Törökországból és Lengyelországból is érkeznek előadások a hat napon át tartó rendezvényre.

A fesztivál hetében 12 országból 14 előadás verseng a rendezvény fődíjáért, a Grand Prix-ért. Díjat osztanak a legjobb előadásnak, a legjobb rendezésnek, a legjobb forgatókönyvnek, a legjobb zenének, a legjobb báboknak, a legjobb színészi vagy animátori játéknak, illetve különdíjat adnak az eredetiségért és fantáziáért.

A díjakról az Urbán Gyula magyar rendezőből, Marijana Prpa Fink szerb színésznőből és Henrik Kohler dán színészből, a koppenhágai Teatercentrum igazgatójából álló háromtagú zsűri dönt.

Kiosztják a Kis herceg-életműdíjat is, ám a szervezők egyelőre nem közölték, hogy az idén ki veheti át az elismerést.

A versenyprogramban egy magyar előadás szerepel. A győri Vaskakas Bábszínház a Misi mókus kalandjai című előadással érkezik Szabadkára. Az előadás Vörösmókusországban játszódik, ahol minden mókus farka vörös. Misi mókus viszont fekete farokkal született, ezért a társai kiközösítik. Egy napon mégis rábízzák az egész ország téli élelmiszerkészletének őrzését, ám valaki ellopja a felhalmozott finomságokat, Misi pedig társaival elindul, hogy felgöngyölítse az eltűnt mogyorók ügyét.

A kísérőrendezvények között táncbemutatót, könyvbemutatót, kiállítást és különböző műhelymunkákat találnak az érdeklődők, valamint megtekinthetik a Pinokkió című balettet, illetve a pekingi kínai nemzeti színház és a sanghaji színművészeti akadémia előadásait is végigkövethetik az érdeklődők.

Minden darabot eredeti nyelven mutatnak be, az előadásokra és rendezvényekre a belépés díjtalan.

A Nyugat-Balkán egyik legjelentősebb nemzetközi gyermekszínházi fesztiváljának tartott rendezvényen az utóbbi 25 évben több mint 50 országból körülbelül 500 együttes szórakoztatta a gyerekeket.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
 
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
Aforizmák
„ Szeretni valakit annyi, mint átvilágítani."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ