Színházak éjszakája - Kulisszajárások, nyílt próba, gyerekprogramok az Újszínházban
Dátum: 2018. szeptember 21., péntek, 17:31

Kulisszajárásokkal, nyílt próbával, gyerekprogramokkal és koncertekkel várják a közönséget az Újszínházban szombaton, a színházak éjszakáján - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Az Újszínházban délután kettő órától kezdődnek a kulisszajárások 20 fős csoportokban - mondta a műsorban Timkó Eszter színművész. A kelléktár ezen a napon kreatívműhellyé, a jelmeztár pedig divatszalonná alakul át - fogalmazott.

A látogatók megtekinthetik például, hogy a kelléktárban miként preparálják a fegyvereket vagy hogyan készülnek papírmaséból a színpadon látható sonkák, a"divatszalonban" pedig magukra ölthetik azokat a ruhákat és ékszereket, amelyeket a színészek a színpadon viselnek. A gyerekeket a Pöttöm Panna előadás kapcsán mini föld alatti világ várja a kulisszák mögött.

A Bubik István Stúdiószínpadon felújítópróbába nézhetnek bele az érdeklődők délután, ahol találkozhatnak Esztergályos Cecíliával, Tordai Terivel és Bordán Irénnel is.

A színművész elmondta, hogy az Újszínház idén mutatja be Csukás István A nagy Ho-ho-ho horgász télen-nyáron című családi zenés vígjátékát. Ezen alkalomból a szerzővel, a rendezővel és a szereplőkkel is találkozhatnak a legkisebbek. Este pedig nyolc órától Török Ádám és a Mini szórakoztatja a közönséget - ismertette a programokat Timkó Eszter.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
 
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
Aforizmák
„Minden piszok, ami nincsen a maga helyén."
Max Planck
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ