Interetnikai Színházi Fesztivál Székelyudvarhelyen
Dátum: 2018. október 15., hétfő, 13:06

Öt nagyszínpadi produkció, tíz stúdió-előadás és filmbemutató szerepel az Interetnikai Színházi Fesztivál programjában; a kilencedik alkalommal megszervezett találkozónak idén a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház ad otthont.

A mustrán nyitóelőadásaként Carlo Goldoni Chioggiai csetepaté című komédiáját adják elő a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház művészei. Az 1761-ben íródott darabba kétszáz évvel későbbi, közismert olasz slágereket épített Sardar Tagirovsky rendező, hiszen "mindkét korszakban erősen áthatotta az embereket a világ jobbá tételének szándéka" - mondta el a rendező az M5 kulturális csatorna szombati híradójában.

Zakariás Zalán, a Tomcsa Sándor Színház rendezője hangsúlyozta: a fesztiválon a gyerekszínpadi mesétől a nagyszínpadi komédiáig, a kísérleti stúdió-előadásig minden műfaj jelen van.

Az október 21-ig tartó Interetnikai Színházi Fesztiválon kilenc társulat tizenöt előadását láthatják a nézők Székelyudvarhelyen.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
 
Baja: 1950. A bácskai városban szereplő Rodolfo és Latabár Kálmán kisétál reggel a piacra. Gusztálják a szép gyümölcsöt, zöldséget, baromfit, végül megállnak egy termetes asszonyság standja előtt. A néni háztáji tojást árul.
Aforizmák
„Az egyetlen hasznos hazugság a gyógyszer."
Platón
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ