Interetnikai Színházi Fesztivál Székelyudvarhelyen
Dátum: 2018. október 15., hétfő, 13:06

Öt nagyszínpadi produkció, tíz stúdió-előadás és filmbemutató szerepel az Interetnikai Színházi Fesztivál programjában; a kilencedik alkalommal megszervezett találkozónak idén a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház ad otthont.

A mustrán nyitóelőadásaként Carlo Goldoni Chioggiai csetepaté című komédiáját adják elő a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház művészei. Az 1761-ben íródott darabba kétszáz évvel későbbi, közismert olasz slágereket épített Sardar Tagirovsky rendező, hiszen "mindkét korszakban erősen áthatotta az embereket a világ jobbá tételének szándéka" - mondta el a rendező az M5 kulturális csatorna szombati híradójában.

Zakariás Zalán, a Tomcsa Sándor Színház rendezője hangsúlyozta: a fesztiválon a gyerekszínpadi mesétől a nagyszínpadi komédiáig, a kísérleti stúdió-előadásig minden műfaj jelen van.

Az október 21-ig tartó Interetnikai Színházi Fesztiválon kilenc társulat tizenöt előadását láthatják a nézők Székelyudvarhelyen.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenc hajnalban hazafele tartva, Jacobi Viktor ablakából a Jacobi Szibill című művében a később legnépszerűbbé vált Kis Petrovom című dal melódiáját hallotta.
 
Jack London amerikai írót egyszer az orvos szigorú zöldségdiétára fogta, semmi mást nem ehetett.
Aforizmák
„ A művészet sokkal inkább fátyol, mintsem tükör."
Oscar Wilde
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ