Megalakult a Magyarpolányi Pajtaszínház
Dátum: 2018. október 19., péntek, 12:34

Egész évben működő befogadó színház alakult Magyarpolányban. A Pajtaszínház első előadása jövő hétfőn lesz - tájékoztatta az MTI-t a színház igazgatója.

Várszegi Tibor elmondta, hogy tíz produkciót tűztek műsorra nyolc társulat előadásában február végéig.

Hozzátette: a Pajtaszínház műsorfilozófiája a faluban huszonöt éves múltra visszatekintő passiójátszás hagyományaira épül, és a településen, valamint a környéken élők igényeit szeretné kiszolgálni.

Az előadások a művészeti iskola nagytermében és a művelődési házban lesznek, valamint két szabadtéri helyszínen is láthat a közönség produkciókat.

Várszegi Tibor elmondta azt is, hogy a nézőtér mintegy 160 néző befogadására alkalmas, hozzátéve, hogy a helyi amatőr csoportoknak is bemutatkozási lehetőséget kívánnak teremteni és más települések pajtaszínházainak előadásait is fogadják majd.

A magány változatai című előadással kezdi meg működését a teátrum jövő hétfőn. A Márai Sándor és Hamvas Béla írásaiból készült előadás a Soproni Petőfi Színház és a Forrásszínház koprodukciója.

A Pajtaszínházban a nézők láthatják egyebek mellett a Soproni Petőfi Színház Rejtő, a megejtő című szilveszteri kabaréját, Fabók Mancsi Bábszínháza az Amikor betér az égi király című produkcióval érkezik, a Beregszászi Illyés Gyula Nemzeti Színház pedig Szigligeti Ede Liliomfi című vígjátékát mutatja be.

Az intézményt a 1992 óta létező Új Színházért Alapítvány működteti - fűzte hozzá az igazgató.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
 
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
Aforizmák
„ A nagyságot az jellemzi, hogy irányt mutat."
Friedrich Nietzsche
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ