Két nemzetközi fesztiválon három díjat nyert a pécsi Bóbita Bábszínház
Dátum: 2018. október 25., csütörtök, 7:45

A közelmúltban Zágrábban és Kolozsváron megrendezett rangos bábfesztiválokon összesen három díjat nyert a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben működő Bóbita Bábszínház Torzonborz visszatér című produkciója - hangzott el az intézmény szerdai pécsi sajtótájékoztatóján.

Sramó Gábor, a bábszínház igazgatója közölte: a horvát fővárosban 51. alkalommal megrendezett seregszemlén, amelyen mintegy negyven előadás szerepelt, a virtuóz animációért járó díjjal ismerték el a pécsi művészek munkáját.

A mintegy tíz ország húsz előadásával megrendezett XVII. Kolozsvári Nemzetközi Puck Fesztiválon pedig a legjobb díszletért és a legjobb zenéért járó elismeréseket kapta meg a Bóbita négy évvel ezelőtt bemutatott, Torzonborz, a rabló című előadásának második része - tette hozzá.

A produkciót Schneider Jankó rendezte, tervezője a Blattner Géza-díjas Grosschmid Erik, zenéjét Babarci Bulcsú szerezte - idézte fel az igazgató.

Sramó Gábor kitért arra is, hogy a kolozsvári megmérettetésen Nagy Kovács Géza, a Bóbita bábkészítő-tervezője a legjobb bábokért járó díjat is elnyerte a szatmárnémeti Brighella Bábszínház A bőgős fia meg az ördögök című előadásával.

Őri László (Fidesz-KDNP), Pécs kultúráért felelős alpolgármestere kiemelte, hogy a díjak visszaigazolják a bábszínház magas színvonalú művészi munkáját. A társulat előadásait egy évben csaknem 35 ezer néző látogatja, Pécsen mintegy 300, más helyszíneken és külföldön további 100 előadást tartanak, bérleteseik száma meghaladja 4000 főt - sorolta a városvezető, aki egyúttal gratulált a társulatnak a díjakhoz.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
 
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
Aforizmák
„ A nevetés bölcsebbé tesz minket, mint a bosszankodás."
Gotthold Ephraim Lessing
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ