Moszkvában mutatta be A krokodilust a Nemzeti Színház társulata
Dátum: 2018. november 12., hétfő, 11:12

Hatalmas sikerrel mutatta be a Nemzeti Színház társulata A krokodilust péntek este a Csehov Moszkvai Művészszínházban (MHT).

A Dosztojevszkij befejezetlen szatirikus novellájából készült darabot, amelynek ősbemutatója két évvel ezelőtt Budapesten volt, a moszkvai színházi biennálé keretében mutatták be. Az előadás rendezője Valerij Fokin, a szentpétervári Alekszandrinszkij Színház művészeti vezetője volt.

Fokin az MTI-nek elmondta, hogy a darab magyar-orosz színházi együttműködés, Dosztojevszkij-keresztrendezés eredménye: miközben ő Budapesten 2016-ban A krokodilust állította színpadra, addig Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója ugyanebben az időben Szentpéterváron a Bűn és bűnhődést. Az ötórás darabot azóta is játssza az Alekszandrijszkij.

A krokodilus tavaly szerepelt a VI. Szentpétervári Nemzetközi Kulturális Fórum műsorán is.

"A színház nyelve univerzális, a színészek mindent értettek, igazi alkotómunka folyt" - válaszolta Fokin arra a kérdésre, hogy a budapesti rendezés közben - a tolmácsolás mellett - hogyan sikerült áthidalni nyelvi akadályokat.

Az orosz rendező elmondta, hogy a Nemzeti Színház részvevője lesz a jövő szentpétervári Színházi Olimpiának, amelyen mintegy harminc ország színtársulatai fognak bemutatkozni.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
 
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
Aforizmák
„Minden állítás tagadás is egyben."
Benedictus De Spinoza
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ