Moszkvában mutatta be A krokodilust a Nemzeti Színház társulata
Dátum: 2018. november 12., hétfő, 11:12

Hatalmas sikerrel mutatta be a Nemzeti Színház társulata A krokodilust péntek este a Csehov Moszkvai Művészszínházban (MHT).

A Dosztojevszkij befejezetlen szatirikus novellájából készült darabot, amelynek ősbemutatója két évvel ezelőtt Budapesten volt, a moszkvai színházi biennálé keretében mutatták be. Az előadás rendezője Valerij Fokin, a szentpétervári Alekszandrinszkij Színház művészeti vezetője volt.

Fokin az MTI-nek elmondta, hogy a darab magyar-orosz színházi együttműködés, Dosztojevszkij-keresztrendezés eredménye: miközben ő Budapesten 2016-ban A krokodilust állította színpadra, addig Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója ugyanebben az időben Szentpéterváron a Bűn és bűnhődést. Az ötórás darabot azóta is játssza az Alekszandrijszkij.

A krokodilus tavaly szerepelt a VI. Szentpétervári Nemzetközi Kulturális Fórum műsorán is.

"A színház nyelve univerzális, a színészek mindent értettek, igazi alkotómunka folyt" - válaszolta Fokin arra a kérdésre, hogy a budapesti rendezés közben - a tolmácsolás mellett - hogyan sikerült áthidalni nyelvi akadályokat.

Az orosz rendező elmondta, hogy a Nemzeti Színház részvevője lesz a jövő szentpétervári Színházi Olimpiának, amelyen mintegy harminc ország színtársulatai fognak bemutatkozni.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
 
Shaw nyomtatott meghívót kapott egyik hölgyismerősétől, akit különösebben nem kedvelt.
Aforizmák
„ ...amilyen gyakran csak lehetséges, a fiatal lányokkal tartok, akik keveset beszélnek a művészetről, de annál csinosabbak."
Felix Mendelssohn
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ