A császárfiú álma címmel kínai mesét mutat be a Kolibri Színház
Dátum: 2018. november 13., kedd, 20:29

A császárfiú álma címmel különleges kínai mesét mutat be a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház november 17-én, szombaton.

A zenés mesejátékot Jókai Mór A leaotungi emberkék című meséje nyomán Horváth Péter írta és Novák János állította színpadra, aki egyúttal az előadás zeneszerzője is - olvasható a Kolibri Színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

A történet szerint Csia Csingi császár tizenöt esztendős, amikor apja halálával a nagy kínai birodalom trónjára lép, és a koronával együtt mindjárt feleséget is kell választania. Csia Csingi álmában többször megjelenik a messzi Leaotung tartomány hercegnője, Liu-Liu, aki ugyancsak álmodik az ifjú császárral és szívükben szerelem ébred. "De vajon létezik-e az ismeretlen másik, bármilyen messze, a kínai császárság végtelen földjén? Sok nehézség után egymásra találnak, álmuk mégse válhat valóra" - olvasható a darab ismertetőjében.

"Jókai egyedülálló, kínai témájú műve csak a császárfiú történetét mutatja be, mi azonban a lány útját is végigkövetjük. Így egyfajta tükörtörténetet jelenítünk meg a színpadon" - idézik a közleményben a rendezőt, aki kiemelte az előadás különleges zenei- és látványvilágát is.

A produkcióban sokféle hagyományos kínai zene és ének hangzik el, a művészek klasszikus kínai hangszereket szólaltatnak meg, és kínai árnybábozás is megjelenik a kézi- és óriásbábok mellett.

A főbb szerepeket Nizsai Dániel, Michl Juli, Török Ági és Szívós Károly játssza. Az előadás báb-, jelmez- és látványtervezője Orosz Klaudia, a mozgástervező Lakatos János.

Az előadást 7 éves kortól ajánlják. A november 17-i bemutató után 18-án, 19-én, 20-án, valamint december 9-én, 10-én és 11-én is látható a produkció a Kolibri Színházban.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Borogyin a híres orosz zeneszerző egyszer, amikor elment otthonról, egy cédulát tett az ajtajára ezzel a feírattal: „Egy óra múlva jövök haza."
 
1960 – Lausanne. A Tabaris-mulató egyik páholyában ül Husszein, jordániai király. Nagyon tetszenek neki Rodolfo kártyamutatványai. A műsor után a bűvész öltözőjében megjelenik egy elegáns úr, s meghívja Rodolfót a király páholyába. Őfelsége közelről szeretné látni a kártyatrükköket.

Aforizmák
„A megbocsátás az az illat, melyet az ibolya hint arra a cipősarokra, amely eltapossa őt."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ