Egy nagy szerelem széthullásáról szól a Jászai Mari Színház Macbeth előadása
Dátum: 2018. november 19., hétfő, 17:22

Egy nagy szerelem széthullását állítja középpontba a tatabányai Jászai Mari Színház Macbeth előadása - hangzott el az M5 kulturális csatorna Kult 30 című pénteki műsorában.

Az előadás rendezője, Szikszai Rémusz elmondta: Shakespeare legsötétebb drámája arról is szól, hogy milyen következményekkel jár a hatalom érdekében elkövetett gyilkosság Macbeth és Lady Macbeth szerelmére nézve.

Macbeth lelkének legmélyebb vágyát tárja fel felesége előtt, amikor elárulja, hogy király akar lenni, Lady Macbeth pedig szerelemből mindenben támogatja, hogy elérje ezt a célt - emelte ki Szikszai Rémusz, hozzátéve, hogy az elkövetett tettek végül a kapcsolat széthullásához vezetnek.

Az előadást, amelynek díszletvilága igyekszik kerülni a megszokott toposzokat, december végéig négy alkalommal Tatabányán, majd januártól a budapesti Szkéné Színházban is láthatja a közönség - fűzte hozzá a rendező.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
Aforizmák
„ Az igazságokat gyakran kell ismételni, mert a tévedéseket is gyakran ismétlik."
Goethe
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ