Nem számított a Domján Edit-díjra Danis Lídia színművész
Dátum: 2019. január 10., csütörtök, 9:10

Nem számított a Domján Edit-díjra Danis Lídia színművész, aki a vidéken játszó tehetséges fiatal színésznők művészetének elismerésre alapított kitüntetést vehette át.

"Nagy meglepetés volt a díj és nagyon boldoggá tett" - mondta az M5 kulturális csatorna Kult30 című szerdai műsorában a színművész, aki a díjat Tatabányán, a Macbeth december 21-i előadása után vehette át.

A Domján Edit Alapítvány a vidéken játszó tehetséges fiatal színésznők művészetének elismerésére hozta létre a díjat, amelyet évente egyszer adnak át Domján Edit színművész születésnapjához kötődően. A kitüntetés odaítéléséről a vidéki színházak javaslatai alapján dönt a kuratórium.

"Mindig az a legfontosabb szerep, amit éppen próbálok" - mondta Danis Lídia. "A pályámon megadatik az, hogy mindenféle ember bőrébe bújhatok. Szeretem a szélsőséges karaktereket, szeretem feszegetni a határaimat és szeretem, hogy nem vagyok beskatulyázva" - emelete ki arra reagálva, hogy a díj méltatásában kiemelték sokszínű és sokrétű alakításait a naivától a cserfes szolgálólányon és a díván át a görnyedt hátú boszorkányig.

Jelenlegi társulatáról elmondta: a tatabányai Jászai Mari Színház "egy csodálatos műhely, olyan csillagállás alatt született ami nagyon ritka". Fontos és meghatározó előadásokat készítenek, jó rendezőkkel dolgoznak és a csapat kis létszámának köszönhetően különlegesen jó a műhelymunka is - fűzte hozzá.

Danis Lídia 2004-ben végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, majd a Vígszínházban eltöltött éveket követően három szegedi évad után 2014-ben a Jászai Mari Színház első önálló társulatának alapító tagja lett.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
 
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
Aforizmák
„Könnyebb az emberiséget szeretni, mint az embert."
Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ