Balkán Kobra: krimivígjáték a Turay Ida Színházban
Dátum: 2019. január 16., szerda, 15:47

Balkán Kobra címmel zenés krimivígjátékot mutatnak be január 26-án a fővárosi Turay Ida Színházban Sztárek Andrea rendezésében.

"Egy unatkozó szépasszony bérgyilkost fogad fel férje megölésére. A megbízott, a Balkán Kobra azonban nincs a helyzet magaslatán, egyebek mellett rosszul lát, ezért vaktában lő" - mondta a rendező szerdán az M1 aktuális csatorna és a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsora közös adásában.

Mint elhangzott, a darab eredetijéül szolgáló művet Ivan Kusan horvát szerző írta, amit Galócza címmel 1986-ban a Katona József Színházban bemutattak. Később ebből írta Tasnádi István a Balkán Kobrát, amit az elmúlt években a Thália Színházban és Békéscsabán is játszottak.

"Ez a verzió a 20. század végén játszódik, amikor az ENSZ-békefenntartók még Horvátországban vannak. A mi előadásunkban nagyon fontos a balkáni zene, amelyet Monori András írt. Szeretnék olyan hangulatú előadást létrehozni, mint amilyen Kusturica filmje, a Macskajaj volt. Elképzeléseim szerint a muzsika a prózai jelenetek alatt is szólni fog a háttérben, akárcsak a filmekben" - fejtette ki Sztárek Andrea.

A rendező kitért arra, hogy korábban nem látta a Balkán Kobrát más színházakban, így lehetősége sem volt beemelni bármit az előző előadásokból.

A Turay Ida Színházban a főbb szerepekben Fehérvári Péter, Bódi Barbara/Kovács Olga, valamint a Balkán Kobraként Cservenák Vilmos látható.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
 
Tanára szemére vetette, hogy szórakozásból fest.
Aforizmák
„ A pénznek, ha el akar jutni hozzám, el kell fogadnia azokat a feltételeket, amelyeket jellemem szab neki."
Chamfort
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ