Kortárs mesét mutat be Zalaegerszegen a Griff Bábszínház
Dátum: 2019. február 4., hétfő, 7:40

Kortárs mese adaptációját, a Léghajó a Bodza utcában című előadást mutatja be február 9-én a Griff Bábszínház Zalaegerszegen, márciusban pedig az írországi magyar közösség meghívására Dublinban vendégszerepel a társulat.

Kiss Ottó Léghajó a Bodza utcában című művéből Nagy Viktória Éva írt bábszínházi adaptációt. A történet a gyermekekhez szól: a színpadi mű játékos formában mutatja be, hogy lehet az álmainkat megvalósítani, a vágyaikat elérni - mondta el a színház pénteki sajtótájékoztatóján Schneider Jankó, az előadás rendezője.

A szereplők - Tóth Mátyás Berta Csongor és Fekete Ágnes - szerint a produkció felszabadító, ugyanakkor komoly koncentrációt igénylő játék. A történet szereplői lufikból és dobozokból alkotott léghajón indulnak majd világkörüli útra, a produkció látványtervezője Grosschmid Erik.

Szűcs István, a bábszínház igazgatója arról számolt be, hogy a tavasz első hónapjában Dublinba utazik a társulat. Az írországi magyar közösség meghívására a Gimesi Dóra Szemenszedett meséje nyomán írt bábjátékot és a Pötty című babaszínházi előadást mutatják be. A társulatot március 1. és 4. között magyar családok látják vendégül Dublinban.

Március végén a zalaegerszegi helyszínhez kapcsolódó, Nyúl Karcsi a Vizslaparkban című mesét állatják színpadra Kolozsi Angéla rendezésében. A mesét és a szövegkönyvet a Griff Bábszínház felkérésére Turbuly Lilla írta, a bemutató március 30-án lesz a zalai megyeszékhelyen.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
 
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
Aforizmák
„ Azt hiszem, az Isten azért alkotta meg az embert, mert csalódott a majomban."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ