Teátrum Neked! Fesztivál - Magyar nyelvű színházi programok a Vajdaságban
Dátum: 2019. február 5., kedd, 9:02

Színházi fesztivált rendeznek a Vajdaságban: az ötnapos program február 20-án kezdődik Zentán. A Teátrum Neked! elnevezésű fesztivál szervezői gyerekeknek és felnőtteknek szóló programokkal is várják a közönséget - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

A Magyar Teátrumi Társaság és a Zentai Magyar Kamaraszínház ingyenes rendezvénysorozata a személyes beszélgetéstől a mesejátékokon át a felnőtteknek szóló előadásokig kínál programokat.

Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára a műsorban elmondta: a harmadik alkalommal megvalósuló fesztivál célja, hogy Zentán is bemutatkozzanak a magyarországi színházak. A Nemzeti Színház, a Békéscsabai Jókai Színház, a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház és a Fővárosi Nagycirkusz produkcióját is láthatja a közönség Zentán. A fesztivál programja helyi előadásokkal is bővül - tette hozzá.

Mint mondta, a fesztiválon délelőtt a gyerekeket várják interaktív előadásokkal, az esti programban pedig felnőtteknek szóló produkciók szerepelnek. A válogatás szempontja a sokszínűség volt. A programok közül kiemelte, hogy Cserhalmi György színművésszel tartanak beszélgetést a filmjei mentén, Verebes Linda és Pindroch Csaba színművész pedig előadást tart. A fesztivál a Nemzeti Színház Fodrásznő című előadásával zárul február 24-én, vasárnap.

Hangsúlyozta, hogy a Vajdaságban nagy szükség van arra, hogy a magyar kultúra ilyen töményen megjelenjen, hiszen ebben az öt napban több magyar nyelvű színházi is bemutatkozik. Szabó László kiemelte: a Zentai Magyar Kamaraszínház fontos magyar nyelvű intézménye és meghatározó kulturális színfoltja a térségnek.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
 
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
Aforizmák
„ Ha valaki alacsony, azon nincs mit nevetni. Amíg talpazatra nem áll."
Ancsel Éva
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ