Egy lengyel darab első magyar nyelvű bemutatójára készül a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház
Dátum: 2019. március 5., kedd, 9:07

Magyar nyelven először mutatják be Maria Wojtyszko kortárs lengyel drámaírónak a Sam, avagy felkészülés a családi életre című darabját, amelyet a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház visz színre a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemmel koprodukcióban - közölte pénteken az erdélyi teátrum.

Az előadást Bocsárdi László rendezi, a produkcióban fellépnek a marosvásárhelyi egyetem mesterképzésének másodéves színészhallgatói is.

Sam útkeresése 27 tablószerű jelenetből áll össze, amelyek mindegyike egy-egy sűrített magánytörténet. A szöveg ereje a hangnemében rejlik. Wojtyszko drámája nem egy didaktikus tanmese, sokkal inkább egy zavarba ejtő látlelet a lengyel és a nyugati kultúra kaotikusságáról, amely a kamaszok irányvesztettségében is tetten érhető, akiknek sem a szülők, sem az oktatási rendszer, sem az egyház nem tud hiteles jövőképet adni. Sam a történetben az összes tipikus serdülőkori válsághelyzetet megéli. Biztos iránytűi nincsenek, csupán képzelt barátja, a tudathasadásos hörcsög tanácsaira támaszkodhat - olvasható a színház közleményében.

Az előadást március 7-én mutatják be a Tamási Áron Színház Nagytermében, majd március 21-én, 22-én és 23-án is műsorra tűzik.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
 
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
Aforizmák
„ ...miről beszélhet egy rendes ember a legnagyobb élvezettel? A felelet: saját magáról."
Dosztojevszkij
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ