Az aranygyapjas kaland címmel tart bemutatót a Kolibri Színház
Dátum: 2019. április 4., csütörtök, 10:02

Az aranygyapjas kaland címmel tart bemutatót szombaton a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház; Fábri Péter színdarabját Novák János rendezésében láthatja a közönség.

Az előadásban a Kolibri Színház szinte teljes társulata részt vesz. A főbb szerepeket Fehér Dániel, Alexics Rita, Mészáros Tamás és Tóth József játssza - olvasható a Kolibri Színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, az előadásban olyan kérdésekre keresik a választ, mint hogy mi előzte meg az olimpiai játékokat, kik találták ki és miért. A történet példa arra, hogyan változott a harc a kalandozások során játékká, nemes versengéssé.

A darab története szerint a trónbitorló Péliász király, Jolkosz ura, megrémül egy jóslattól: az ifjú Jászón a trónjára tör. Hogy ártalmatlanná tegye, teljesíthetetlennek látszó feladattal bízza meg: hozza el Kolkhiszból a híres aranygyapjút. Jászón ötven társával indul el az Argó nevű hajón. Útjuk veszedelmes sziklák, háborgó örvények, ellenséges népek és csábító szirének között vezet. Kolkhiszban Médea, a király lánya varázslattal segíti a fiatal hőst, aki megszerzi az aranygyapjút. Vígan és épen érkeznek haza Jolkoszba, ahol Jászón lesz a király. Megfogadják, hogy négyévenként összegyűlnek, hogy újra és újra összemérhessék erejüket. Úgy, ahogyan manapság teszik ezt a versenyzők az olimpiákon - olvasható a darab ismertetőjében.

Fábri Péter színművéhez Novák János írt zenét, a jelmezeket és a bábokat Orosz Klaudia tervezte, az előadás dramaturgja Horváth Péter, koreográfusa Lakatos János, a digitális képeket Kovács Ivó készítette. A bemutató után áprilisban 7-én, 21-én, 24-én és 25-én is látható a darab.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
 
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
Aforizmák
„Szépen élni, ameddig lehet, és szépen meghalni, amikor kell."
Benedek Marcell
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ