Ma kezdődik a Határon Túli Magyar Színházak Szemléje Budapesten
Dátum: 2019. április 10., szerda, 9:33

Ma kezdődik a Kakuk Marci című előadással a budapesti Thália Színházban a Határon Túli Magyar Színházak Szemléje, amelynek keretében nyolc előadást láthat a közönség vasárnapig.

Tersánszky Józsi Jenő Kakuk Marci című művét szerdán a nagyváradi Szigligeti Színház mutatja be Gothár Péter rendezésében.

Csütörtökön a nagyszínpadra a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház társulata érkezik, a névadó Műtét című drámájával, Zakariás Zalán rendezésével. Az Arizona Stúdióban a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata és a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház közös produkciója, Jordi Galcerán Burundanga, avagy a maszk, a baszk meg a cucc című darabja látható Csábi Anna rendezésében.

Pénteken a nagyszínpadon az Esterházy Péter műveinek felhasználásával készült Kis Magyar Pornográfia című produkciót mutatja be az Újvidéki Színház Nikita Milivojevic rendezésében. Az Arizona Stúdióban a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Rajtammaradt télikabát című Cseh Tamás-emlékestjével várják a közönséget.

Szombaton délután az Arizona Stúdióban szintén egy Jordi Galcerán-darab, A Grönholm-módszer látható a kézdivásárhelyi Városi Színház előadásában, Barabás Árpád rendezésében. Este a nagyszínpadon John Millington Synge művét mutatják be A nyugat hőse címmel. A darabot a csíkszeredai Csíki Játékszín Visky Andrej rendezésében játssza.

A szemlét vasárnap este a beregszászi Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház zárja Móricz Zsigmond Nem élhetek muzsikaszó nélkül című művével, amelyet Katkó Ferenc állított színpadra.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
 
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
Aforizmák
„ Mire az ember megöregszik, a gyertya többe kerül, mint a születésnapi torta."
Bob Hope
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ