Tizenhárom új bemutatót tervez a következő évadban a kecskeméti Katona József Színház
Dátum: 2019. április 18., csütörtök, 8:22

Hat nagyszínházi bemutató mellett öt kisszínházi és két gyermekelőadással készül a kecskeméti Katona József Színház a 2019/20-as évadra - jelentette be a teátrum igazgatója szerdán sajtótájékoztatón.

Cseke Péter elmondta: a következő színházi évaduk a világhírre törekvő gyilkos asszonyokról szóló Chicago című musicallel indul, amelyet Béres Attila állít színpadra.

A rendszerváltozás 30 éves évfordulója alkalmából a direktor rendezésében Schwajda György Ballada a 301-es parcella bolondjáról címet viselő példázatát mutatják be, majd szilveszterkor László Miklós Illatszertár című romantikus komédiáját élvezheti a kecskeméti közönség a Mohácsi testvérek átiratában.

Bagó Bertalan rendezi Ken Kesey Száll a kakukk fészkére című világhírű regény és film színpadi változatát. Egy új és különleges játszóhelyen, a színház legfelső emeleti erkélyfolyosóján biztosítanak helyszínt Réczei Tamás rendezésében Ingmar Bergman Jelenetek egy házasságból című színjátékának, amely az együttélés évtizedeinek különféle stációit mutatja be.

A színház tánctagozatának, a hatodik évadát kezdő Kecskemét City Balettnek a tagjai ezúttal egy orosz klasszikus, Tolsztoj Anna Karenina előadására készülnek. A darabot rendező Barta Dóra kiemelte: a táncos produkció zenei gerincét Beethoven és Michael Nyman szerzeményei szolgáltatják majd.

Réczei Tamás, a kecskeméti Katona József Színház művészeti vezetője bejelentette: a Kelemen László Kamaraszínházban ezúttal három bemutatót tartanak. Szigligeti Ede Liliomfi című zenés népszínművét Kocsis Pál állítja színpadra. Andrew Bergman Társasjáték New Yorkban című komédiáját Szerednyei Béla rendezésében láthatja a nagyérdemű, és ifjúsági előadás is készül Madách Imre Az ember tragédiája "junior" címmel, amelyet Cseke Péter igazgató visz majd színre.

A Ruszt József Stúdió Színház két bemutató helyszínéül szolgál teátrum következő évadában. Eugene O Neill Amerikai Elektráját a magyar színházi formanyelv egyik megújítója, Horváth Csaba állítja színre. A második bemutató pedig Elzbieta Chowaniec lengyel írónő drámája lesz, amely egy lengyelországi család négy generációjának női tagjairól szól majd Gardénia címmel, Markó Róbert rendezésében.

A gyermekeknek ezúttal is két darabbal készülnek. Először a mesés kelet világát hozza el az Aladdin és a csodalámpa, majd a Péter és a farkas izgalmas kalandjait ismerhetik meg a színházba érkezők, Réczei Tamás rendezésében.

Továbbra is a színház műsorán marad Osztályelső című tantermi előadásuk, az előző évad operettje, az Állami áruház, valamint A pillangók szabadok című romantikus vígjáték.

A direktor kiemelte: öt éve tart már az a kezdeményezésük, amelynek keretében a következő évadban is mintegy 500 roma származású, hátrányos helyzetű gyermeket látnak majd vendégül a színházban 10-12 Kecskemét környéki kistelepülésről. Továbbá minden hónapban 50-100 ingyenes belépőjegyet biztosítanak a Színházi Angyalprogram keretében, amelyhez továbbra is várják a közreműködést és ajánlásokat.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
 
Kiplingtől, a világhírű angol írótól egy táraságban megkérdezték, hogy szerinte kik kormányozzák a világot: a férfiak vagy a nők?
Aforizmák
„ A kitüntetés olyan, mint a bomba; felülről dobják, oszt vagy hülyét ér, vagy ártatlant."
Őze Lajos
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ