Tizenhárom új bemutatót tervez a következő évadban a kecskeméti Katona József Színház
Dátum: 2019. április 18., csütörtök, 8:22

Hat nagyszínházi bemutató mellett öt kisszínházi és két gyermekelőadással készül a kecskeméti Katona József Színház a 2019/20-as évadra - jelentette be a teátrum igazgatója szerdán sajtótájékoztatón.

Cseke Péter elmondta: a következő színházi évaduk a világhírre törekvő gyilkos asszonyokról szóló Chicago című musicallel indul, amelyet Béres Attila állít színpadra.

A rendszerváltozás 30 éves évfordulója alkalmából a direktor rendezésében Schwajda György Ballada a 301-es parcella bolondjáról címet viselő példázatát mutatják be, majd szilveszterkor László Miklós Illatszertár című romantikus komédiáját élvezheti a kecskeméti közönség a Mohácsi testvérek átiratában.

Bagó Bertalan rendezi Ken Kesey Száll a kakukk fészkére című világhírű regény és film színpadi változatát. Egy új és különleges játszóhelyen, a színház legfelső emeleti erkélyfolyosóján biztosítanak helyszínt Réczei Tamás rendezésében Ingmar Bergman Jelenetek egy házasságból című színjátékának, amely az együttélés évtizedeinek különféle stációit mutatja be.

A színház tánctagozatának, a hatodik évadát kezdő Kecskemét City Balettnek a tagjai ezúttal egy orosz klasszikus, Tolsztoj Anna Karenina előadására készülnek. A darabot rendező Barta Dóra kiemelte: a táncos produkció zenei gerincét Beethoven és Michael Nyman szerzeményei szolgáltatják majd.

Réczei Tamás, a kecskeméti Katona József Színház művészeti vezetője bejelentette: a Kelemen László Kamaraszínházban ezúttal három bemutatót tartanak. Szigligeti Ede Liliomfi című zenés népszínművét Kocsis Pál állítja színpadra. Andrew Bergman Társasjáték New Yorkban című komédiáját Szerednyei Béla rendezésében láthatja a nagyérdemű, és ifjúsági előadás is készül Madách Imre Az ember tragédiája "junior" címmel, amelyet Cseke Péter igazgató visz majd színre.

A Ruszt József Stúdió Színház két bemutató helyszínéül szolgál teátrum következő évadában. Eugene O Neill Amerikai Elektráját a magyar színházi formanyelv egyik megújítója, Horváth Csaba állítja színre. A második bemutató pedig Elzbieta Chowaniec lengyel írónő drámája lesz, amely egy lengyelországi család négy generációjának női tagjairól szól majd Gardénia címmel, Markó Róbert rendezésében.

A gyermekeknek ezúttal is két darabbal készülnek. Először a mesés kelet világát hozza el az Aladdin és a csodalámpa, majd a Péter és a farkas izgalmas kalandjait ismerhetik meg a színházba érkezők, Réczei Tamás rendezésében.

Továbbra is a színház műsorán marad Osztályelső című tantermi előadásuk, az előző évad operettje, az Állami áruház, valamint A pillangók szabadok című romantikus vígjáték.

A direktor kiemelte: öt éve tart már az a kezdeményezésük, amelynek keretében a következő évadban is mintegy 500 roma származású, hátrányos helyzetű gyermeket látnak majd vendégül a színházban 10-12 Kecskemét környéki kistelepülésről. Továbbá minden hónapban 50-100 ingyenes belépőjegyet biztosítanak a Színházi Angyalprogram keretében, amelyhez továbbra is várják a közreműködést és ajánlásokat.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
 
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
Aforizmák
„Nem fog vízbe fúlni, akit az istenek kötélre szántak."
magyar közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ