Népszava - Vándorolhat a Pécsi Országos Színházi Találkozó
Dátum: 2019. május 31., péntek, 11:50

Valóban felvetődött az az ötlet, hogy vándoroljon a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) - erősítette meg a Népszavának a Magyar Teátrumi Társaság titkára.

Szabó László a lap pénteki számában hozzátette, hogy ez egyelőre - az önkormányzati választásokig - nem kerül napirendre.

A Népszava felidézte, Vidnyánszky Attila, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke egy televíziós műsorban azt mondta, szívesen látná, ha a POSZT újra vándorolna, vagyis minden évben más városban rendeznék meg, például olyan városokban, ahol megújul a színházépület, mint Kaposváron.

A Pécsi Országos Színházi Találkozó többségi tulajdonosa a Zsolnai Örökségkezelő Kft., a tulajdonosok között van Magyar Teátrumi Társaság mellett a Magyar Színházi Társaság is.

Az idei, 19. POSZT-ot június 6. és 15. között rendezik meg, a programban 14 produkció - köztük nyolc budapesti, egy vidéki és fővárosi koprodukció, valamint három vidéki és két határon túli előadás - kapott helyet.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
 
G. B. Shaw sokat utazott hazájában. Egyszer egy falu határában megismerkedett egy juhásszal. Megkérdezte, hogy hívják.
Aforizmák
„ Ne kezdjünk ki olyannal, akinek nincs vesztenivalója"
Gracián
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ