Népszava - Vándorolhat a Pécsi Országos Színházi Találkozó
Dátum: 2019. május 31., péntek, 11:50

Valóban felvetődött az az ötlet, hogy vándoroljon a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) - erősítette meg a Népszavának a Magyar Teátrumi Társaság titkára.

Szabó László a lap pénteki számában hozzátette, hogy ez egyelőre - az önkormányzati választásokig - nem kerül napirendre.

A Népszava felidézte, Vidnyánszky Attila, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke egy televíziós műsorban azt mondta, szívesen látná, ha a POSZT újra vándorolna, vagyis minden évben más városban rendeznék meg, például olyan városokban, ahol megújul a színházépület, mint Kaposváron.

A Pécsi Országos Színházi Találkozó többségi tulajdonosa a Zsolnai Örökségkezelő Kft., a tulajdonosok között van Magyar Teátrumi Társaság mellett a Magyar Színházi Társaság is.

Az idei, 19. POSZT-ot június 6. és 15. között rendezik meg, a programban 14 produkció - köztük nyolc budapesti, egy vidéki és fővárosi koprodukció, valamint három vidéki és két határon túli előadás - kapott helyet.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
 
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
Aforizmák
„A halottak nemcsak azért halottak, mert megszűntek jelen lenni; akkor halottak, ha nem hatnak ránk."
Rainer Maria Rilke
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ