Megkezdődött a Gyulai Várszínház 59. évada
Dátum: 2019. június 30., vasárnap, 8:05

Megkezdődött a Gyulai Várszínház 59. évada pénteken.

Van okunk a büszkeségre, hiszen pár nap különbséggel három jelentős színházi fesztivál is zajlott-zajlik: a POSZT Pécsen, a Magyar Színházak Fesztiválja Kisvárdán, valamint a Gyulai Várszínház-i évad és összművészeti fesztivál - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára.

Fekete Péter közölte: a várszínházban öt ősbemutató, Weöres Sándor-napok, Erdélyi-hét, nemzetközi Shakespeare-fesztivál, Irodalmi Humorfesztivál és számos más előadás lesz.

Görgényi Ernő, a város polgármestere (Fidesz-KDNP) emlékeztetett arra, hogy a 600 éves vár és a közeli, 300 éves Almássy-kastély méltó környezetet teremt Gyula kulturális törekvéseinek.

A Gyulai Várszínház mostani repertoárja és múltja is bizonyítja, hogy a város elkötelezett a magyar kultúra és színházművészet támogatásáért - mondta.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
 
Aforizmák
„ Kevés olyan bosszantó és elviselhetetlen dolog van a világon, mint másnak a jó példája. "
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ