Megkezdődött a Gyulai Várszínház 59. évada
Dátum: 2019. június 30., vasárnap, 8:05

Megkezdődött a Gyulai Várszínház 59. évada pénteken.

Van okunk a büszkeségre, hiszen pár nap különbséggel három jelentős színházi fesztivál is zajlott-zajlik: a POSZT Pécsen, a Magyar Színházak Fesztiválja Kisvárdán, valamint a Gyulai Várszínház-i évad és összművészeti fesztivál - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára.

Fekete Péter közölte: a várszínházban öt ősbemutató, Weöres Sándor-napok, Erdélyi-hét, nemzetközi Shakespeare-fesztivál, Irodalmi Humorfesztivál és számos más előadás lesz.

Görgényi Ernő, a város polgármestere (Fidesz-KDNP) emlékeztetett arra, hogy a 600 éves vár és a közeli, 300 éves Almássy-kastély méltó környezetet teremt Gyula kulturális törekvéseinek.

A Gyulai Várszínház mostani repertoárja és múltja is bizonyítja, hogy a város elkötelezett a magyar kultúra és színházművészet támogatásáért - mondta.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
 
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
Aforizmák
„Minden állítás tagadás is egyben."
Benedictus De Spinoza
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ